Radio Simplu

În poze sau în oglidă? Unde suntem de fapt reali?

Cel mai probabil tuturor ne este cunoscută situația în care în fotografie arătăm într-un fel iar în oglindă cu totul altfel. De parcă aparatul foto își setează singur filtrele. Sau olginda face acest lucru? am decis să elucidăm misterul și să aflăm care dintre aceste 2 lucruri ne schimbă. Și mai ales de ce noi ne percepem diferit în fiecare dintre aceste cazuri.

1. Aspectul psihologic
Cel mai des în oglindă ne privim cât suntem acasă, acolo unde întotdeauna suntem relaxați și naturali. Iar pe o poză intrăm pe un teritoriu străin, nepregătit. De aceea se poate întâmpla ca înainte de o petrecere, când ne uităm în oglindă să ne vedem perfecți, spre deosebire de cum aratăm în pozele de la eveniment.

2. Poziționarea
Fața noastră nu este deloc simetrică. La unii asimetria e mai pronunțată, la alții mai puțin. Din acest motiv apare și confuzia. În fiecare dimineață ne uităm în oglindă din aproximativ același loc, de aceea ajungem să ne obișnuim cu aspectul nostru. Când vine vorba despre fotografie, nimeni nu ne anunță din ce unghi ne va face poza. Asta dacă nu ești un star care poate cere anumite favoruri.

3. Diferența de lumini
Luminile au temperaturi. Atunci când ne privim în oglindă nu sezizăm diferențele deoarece creierul reglează schimbările și vedem ceea cu ce ne-am obișnuit deja. Dar pe poze temperaturile rămân așa cum sunt de fapt. De aceea putem vedea pe poze doar pe față, multe pete de umbră, pe când în oglindă vom vedea doar simetrii.

4. Focusarea pe obiecte
În oglindă vedem doar o parte anume a corpului, fără să vedem și restul detaliilor. Pe când în poză vedem imaginea de ansamblu și putem observa mai ușor imperfețiunile.

 5. Oglindirea
În oglindă ne vedem invers și așa ne-am obișnuit. În foografii situația e alta, aratăm așa cum ne văd ceilalți. De aceea ni se pare atât de ciudat sentimentul când ne vedem pe poze.

Concluzia este simplă. Suntem reali pe poze.

loading...

Add comment