Radio Simplu

Facem o greşeală teribilă! – 15 adevăruri folositoare din viaţa noastră zilnică pe care tindem să le ignorăm

Mintea umană are o mulţime de secrete, dar oamenii de ştiinţă au reuşit să descopere deja câteva dintre ele. Iată 15 adevăruri utile despre corpul uman la care nu suntem niciodată suficient de atenţi:

 

1. Persoanele cu un nivel ridicat de testosteron se simt recompensaţi de furia celor din jur.

 

2. Cercetările au dovedit că anumite persoane sunt bune la matematică din naştere.

 

3. Cântatul ne ajută să scăpăm de anxietate şi de depresie.

 

4. Sistemul nervos al intestinului şi al creierului sunt conectate. De aceea, stresul poate avea un impact major imediat asupra stomacului nostru.

 

5. Absenţa prietenilor poate fi la fel de dăunătoare ca fumatul. Cercetătorii au descoperit o legătură dintre singurătate şi nivelul de coagulare al proteinelor care poate provoca un infarct.

 

6. Unii oameni sunt mai predispuşi in punct de vedere genetic să fie pesimişti şi percep mult mai puternic întâmplările triste decât ceilalţi.

 

7. Oricine poate învăţa să fie optimist, nu e neapărat nevoie să te naşti cu această trăsătură. Există oameni care au fost pesimişti mulţi ani de zile şi apoi au decis să se schimbe şi să devină optimişti.

 

8. Putem să alegem numai dintr-un număr limitat de opţiuni, deşi ne dorim mereu varietate. În consecinţă, meniurile variate sau magazinele cu multe rafturi creează un haos în mintea noastră.

 

9. Atunci când încercăm să ne amintim un eveniment din trecut, nu ne aducem aminte de evenimentul în sine, ci de ultima noastră amintire existentă legată de evenimentul respectiv.

 

10. Mâncarea pe care nu o gătim noi pare să aibă un gust mai bun. În timp ce o gătim, simţim mirosul, iar asta ne ajută să ne imaginăm ce gust are. Avem impresia că am mâncat deja o parte din mâncare. Un alt adevăr interesant e referitor la mâncarea gătită de noi, din care alegem să consumăm mai puţin decât dacă a gătit altcineva pentru noi.

 

11. Cercetătorii sunt din ce în ce mai atenţi la legătura dintre sarcasm şi inteligenţă. S-a dovedit că sarcasmul contribuie la dezvoltarea inteligenţei.

 

12. Oamenii care s-au născut orbi nu vor suferi niciodată de schizofrenie.

 

13. Studiile arată că oamenii exagerează atunci când îşi descriu propriile trăsături pozitive. De exemplu, mulţi şoferi cred că sunt mai pricepuţi la condus decât alţi şoferi obişnuiţi.

 

14. Când suntem mult prea precauţi şi căutăm să avem întotdeauna un plan B, planul A dă greş de cele mai multe ori.

 

15. Persoanele cu ochii căprui sunt mai de încredere decât cele cu ochi albaştri. Probabil acest fapt se datorează trăsăturilor proeminente ale persoanelor cu ochi căprui care sunt şi ele considerate demne de încredere.

loading...

Add comment