Radio Simplu

10 dintre cele mai scumpe materiale ale planetei. Nu-ți imaginezi cât costă al 7-lea

De mii de ani se crede că aurul e cel mai scump metal din lume și din istorie. Dar acest lucru este cât se poate de fals. Din această cauză, pentru a combate acest mit, a fost întocmit un top al celor mai scumpe materiale din lume. Valoare unora este uriașă!

1. Șofranul- $ 11/ gram
Acesta este un condiment unic care îmbină gustul și beneficiile extraordinare. Producția sa este foarte intensă din punct de vedere al forței de muncă, iar aroma, gustul și proprietățile medicinale nu au egali printre alte condimente.

2. Aurul- $ 56/ gram
Cel mai cunoscut metal prețios, fără de care nu va trăi, probabil, nicio femeie în lume. Din cele mai vechi timpuri este un obiect care stabilește ranguri. Toate lucrurile frumoase din lume sunt comparate cu el.

3. Rodiul- $ 58/ gram
Metalul grupului de platină este foarte rar. În medie, 1 tonă de crustă a pământului conține numai 0,001 g rodiu. Și asta spune totul.

4. Platina- $ 60/ gram
Un metal rar și nobil de culoare din oțel argintiu. Ca aurul este rezistent la acizi, alcalii și alți compuși.

5. Metamfetamina- $ 100/gram
Aceasta a fost ceea ce  a gătit protagonistul filmului “In All Grave”. Este interzisă de lege și este mai bine să nu o vezi cu ochii tăi.

6. Cornul unui rinocer- $ 110/ gram
Se evaluează din motive medicale și pentru fabricarea mânerelor pentru cuțite. Rinocerii săraci din cauza acțiunilor braconierilor sunt deja amenințați de dispariție.

7. Heroina- $ 130/ gram
Opiaceu care schimba constiinta. Este mai bine să nu te întâlnești cu asta vreodată. Judecând după filme, este dificil să se obțină, iar acesta este secretul costului ridicat.

8. Cocaina- $ 236/ gram
Un drog care, în ciuda costurilor ridicate, nu va aduce nimic bun. Pulbere cristalină albă, care ascunde un pericol de moarte. Este considerat un narcotic mai curat și mai natural, deci costă mai mult decât cel precedent.

9. LSD- $ 3000/ gram
Substanță legată de droguri narcotice. O moarte costisitoare lentă. Procesul de producere a acestui medicament semisintetic este destul de laborios, astfel încât costul este adecvat.

10. Plutoniu- $ 4000/ gram
Metal radioactiv greu,  fragil de culoare alb-argintie. Utilizat în producția de arme nucleare, combustibil nuclear, pentru reactoare nucleare și ca sursă de energie pentru nave spațiale.
 


 

 

loading...

Add comment