Radio Simplu

Din culisele haremurilor: cum trăiesc arăboaicele în realitate

Multe femei, harem, lipsa studiilor de orice fel, strălucire, bijuterii, opulență, burka, așa arată în ochii oamenilor normali lumea arabă. Chiar dacă e mai dificil de combătut aceste mituri deja, acest lucru trebuie făcut măcar de dragul turismului care-și merită toți banii în acele zonele ale lumii.

1. Contract înainte de nuntă
Da, într-adevăr multe contracte se mai semnează azi din cauza părinților care încă mai insistă asupra acestui aspect. Majoritatea crede că nimeni nu bagă în seamă nevoile și dorințele miresei. Dar de fapt lucrurile nu stau chiar așa. Dacă aceasta nu-l place pe viitorul mire ea are dreptul să îl refuze și să nu accepte cererea acestuia, fără ca să sufere vreo consecință. E încă obligatorie semnarea contractului. Din păcate femeile nu se pot căsători cu bărbați de altă naționalitate, întrucât acestea pot fi alungate din țara de baștină. Bărbații au fost mai norocoși la acest capitol, ei având șansa de a lega relații cu femei din alte tări. Femeile nu se pot căsători mai devreme de 18 ani. Dar de fapt ele se mărită pe la 25 de ani.

2. Cum au loc nunțile
În fiecare țară nunțile au obiceiuri diferite. Nunțile pot dura inclusiv mai mult decât o zi. Sau dimpotrivă doar câteva ore. Nu se consumă alcool ci doar ceai, cafea și dulciuri. Femeile, în schimb, înseamnă multe, foarte multe bijuterii, pantofi de firmă. Bărbații nu au voie acolo. Nu se acceptă bani sau sau lucruri necesare în casă, cum ar fi o mașină de spălat.

3. Divorțurile
Dacă un bărbat vrea să se despartă, poate oricând s-o gonească pe nevasta lui. Iar aceasta trebuie să plece doar cu ce are pe ea. Din acest motiv femeile poartă întotdeauna atât de multe bijuterii cu ele. Femeile sunt foarte nedreptățite, întrucât judecătorii țin cu bărbații în cele mai multe dintre cazuri.

loading...

Add comment