Radio Simplu

Deshide ochii! – 7 mituri renumite legate de sarcină în care lumea crede şi astăzi

Sarcina este un eveniment unic în viaţa unei femei, iar toate îşi doresc să se îngrijească cât mai bine pentru copilul lor. Există însă câteva mituri în care oamenii cred de mulţi ani de zile. Iată 7 dintre cele mai cunoscute mituri răspândite în toată lumea:

 

1. Femeile însărcinate trebuie să consume alimente pentru doi

Nutriţioniştii de la Institutul de medicină din Statele Unite susţin că o femeie cu o greutate normală nu are nevoie să consume calorii în plus în timpul primului trimestru de sarcină. Specialiştii recomandă consumul a 340 de calorii pe zi în timpul celui de-al doilea trimestru şi în jur de 450 de calorii în al treilea. Viitoarele mămici trebuie să se gândească să mănânce mai sănătos, şi nu mai mult.

 

2. Sarcina prosteşte femeile

Schimbările hormonale le fac pe femei mai sensibile din toate punctele de vedere, dar unele dintre ele descoperă noi talente în timpul sarcinii. Unele femei se apucă de pictură sau filmează seriale, ceea ce le face mame eroine.

Creierul unei femei încearcă să formeze o legătură cu bebeluşul. Astfel, unele femei au dificultăţi de concentrare şi pot fi cu capul în nori.

 

3. Examinarea cu ultrasunete poate face rău copilului

Majoritatea medicilor recomandă ca femeile să-şi facă scanarea cu ultrasunete de 3 ori în timpul sarcinii. Controlul trebuie făcut mai des doar dacă viaţa mamei sau a fătului sunt în pericol.

 

4. Femeile trebuie să nască primul copil înainte de a împlini 30 de ani

Dacă o femeie de peste 30 de ani se îngrijeşte, mănâncă sănătos, face mişcare şi merge frecvent la control, riscul apariţiei complicaţiilor în momentul naşterii nu e mai ridicat decât în cazul unei mame de 20 de ani.

 

5. Toate femeile au poftă de mâncăruri sărate pe durata sarcinii

Corpul unei femei poate arăta prin semne ciudate că îi lipsesc nutrienţi sau minerale. Cauza sunt schimbările hormonale sau dorinţa de a-ţi face câte o poftă. Femeile însărcinate pot avea poftă de mâncăruri sărate, dulci sau acre.

 

6. N-ai voie să faci exerciţii fizice sau să înoţi în cele 9 luni de sarcină

Dacă femeia nu are niciun fel de probleme medicale în timpul sarcinii, exerciţiile fizice sunt chiar recomandate. Sportul o va ajuta să se menţine în formă, va contribui la dezvoltarea armonioasă a fătului şi va facilita naşterea.

 

7. Dacă faci amor în timpul sarcinii îi poţi face rău copilului

Unii oameni spun că îi poate dăuna copilului şi nu este confortabil pentru mamă. Dacă femeia nu se simte prost, actul intim nu dăunează. Din contră, practicat frecvent, este benefic pentru sănătate fiindcă întăreşte muşchii pelvieni şi îi dă mamei o stare generală bună.

loading...

Add comment