Radio Simplu

Crezi că ai o vedere perfectă? Acest test îți va da răspunsul pe care îl cauți

Crezi că ai o vedere perfectă? Ei bine, numai persoanele cu o vedere perfectă a culorilor pot trece acest test de culoare. Acordul general este că 8% dintre bărbați și 0,5% dintre femeile din întreaga lume au un anumit tip de deficiență a vederii de culori.

Potrivit Institutului Național pentru Ochi, vedem lumina naturală și artificială ca fiind albă, dar este de fapt un amestec de culori care percepute pe cont propriu, ar fi cuprinse în spectrul vizual de la albastru la roșu profund.

Poți vedea aceste multe culori atunci când ploaia separă lumina soarelui într-un curcubeu sau când o prisma de sticlă separă lumina albă într-o bandă multi-coloră. Cele mai frecvente tipuri de probleme a vederii culorilor sunt moștenite.

Ele sunt rezultatul defectelor genelor care conțin anumite trăsături pentru realizarea fotopigmentărilor găsite în conuri. Vederea culorilor depinde de colaborarea dintre funcțiile ochiului și ale creierului în percepția diferitelor proprietăți ale luminii.

Potrivit NEI, vederea greșită a culorilor poate fi clasificată în trei tipuri: daltonismul roșu-verde, daltonismul alb-galben și daltonismul complet.

Daltonismul în ceea ce privește culorile roșu-verde este cel mai frecvent care se referă la pierderea sau funcția limitată a fotopigmentelor conului roșu (cunoscut sub numele de protan) sau conului verde (deutran).

Daltonismul cu privire la culorile albastru-galben este mai rară decât daltonismul roșu-verde și are loc atunci când fotopigmenții conului albastru (tritan) lipsesc sau au o funcție limitată.

Daltonismul complet (monocromie) este simplu; oricine are această deficiență a vederii nu poate experimenta deloc observarea culorilor. Acest lucru poate afecta și claritatea viziunii.

Testul utilizat de profesioniștii pentru ochi pentru a verifica daltonismul este Testul de culoare Ishihara sau Testul de culoare Cambridge. Ajută la determinarea deficienței daltonismului. Mulți oameni cu astfel de deficiențe de vedere nu știu nici măcar că o au!

Uneori, se poate ivi o situație în care ei ar putea să-și dea seama că percepția lor și modul în care experimentează culori este diferit de cel din jurul lor.

 

1. Poți să identifici cuvântul ascuns? Dacă vezi cuvântul TREE, atunci ai dreptate, acela este!

2. Ce spui despre această imagine? Este ceva ce ne place tuturor să facem și anume… EAT (să mâncăm)

3. Această imagine are un cuvânt ascuns pe care s-ar putea să fie destul de greu să îl descoperi; el este… BOOT

4. Al patrulea cuvânt este destul de dificil de observat, dar dacă îți plac dulciurile este destul de ușor să îți dai seama; el este SWEET (dulce)

5. Cuvântul de la imaginea numărul 5 este cel mai probabil un loc în care îți place să te plimbi; ar trebui să vezi PARK (parc)

6. Cu toții ne dorim acest lucru în viața noastră și îl căutăm neîncetat, el este LOVE (dragoste)

7. Penultima imagine ascunde un cuvânt pe care s-ar putea să îți fie greu să îl descoperi; el este BEAD

8. În această ultimă imagine ar trebui să găsești un cuvânt care reprezintă un accesoriu; vezi cuvântul HAT (pălărie)? 

loading...

Add comment