Radio Simplu

Cele mai bune metode prin care poți avea un machiaj impecabil pe orice tip de piele

Conform unui sondaj recent, o femeie obișnuită din SUA cheltuiește aproximativ 8 dolari pe produse cosmetice pe zi, deci este mai bine să profiți la maximum. Toată lumea știe că un anumit tip de piele necesită o grijă deosebită, dar există anumite lucruri care pot face o mulțime de diferențe.

Dacă nu ești sigură ce fel de machiaj este cel mai potrivit pentru pielea ta, citește mai jos. Cu toții ne dorim machiajul să arate perfect, dar uneori problemele de piele pot părea în cale. Din fericire, industria de frumusețe modernă și artiștii de machiaj sunt întotdeauna gata să vină cu o soluție pentru orice dificultăți pe care le-am putea avea.

 

Regulile de bază pentru aplicarea fondului de ten fără cusur sunt aproape identice pentru toate tipurile de piele:

– Curăță-ți și hidratează-ți fața.

– Utilizează numai produsele potrivite pentru tipul de piele.

– Alege-ți culoarea corectă a fondului de ten.

– Aplică primer-ul și corector pentru față înainte de a aplica fondul de ten.

– Aplică-ți fondul de ten și amestecă ușor.

– Ascunde petele, cearcănele și roșeața. Conturează-ți fața dacă ai nevoie.

– Fixează machiajul cu un spray de finisare sau cu pulbere de setare translucidă.

– Te rugăm să reții că toată lumea este diferită, iar starea pielii se poate schimba datorită multor factori. Sfaturile enumerate mai jos nu sunt universale și unele dintre ele pot funcționa pentru tine, dar pentru alte persoane nu.

 

Curăță-ți pielea și aplică o cremă hidratantă

Nu trebuie să ignori niciodată rutina de îngrijire a pielii înainte de aplicarea unui machiaj. O curățare corectă ajută la exfolierea pielii și chiar și la textura acesteia, astfel încât va fi mai ușor să aplici fondul de ten.

Nu uita să utilizezi o cremă sau un ser ușor hidratant pentru a-ți hidrata pielea și a evita ca ea să fie uscată. Pulverizarea hidratantă poate funcționa în mod excesiv deoarece tinde să fie extrem de ușoară.

 

Folosește accesoriile potrivite

Dacă ai piele uleioasă sau predispusă la acnee, încearcă să utilizezi bureți de frumusețe în locul pensulelor obișnuite. Bureții amestecă ușor fondul de ten și aplică un strat subțire, astfel încât tonul pielii tare va arăta mai bine chiar și fără machiaj.

Pensulele pot agrava pielea sensibilă cu imperfecțiuni și pot face petele mai vizibile. Cu toate acestea, ar putea fi o idee bună să utilizezi o pensulă de amestecare moale pe anumite zone ale feței dacă ai pori mari.

 

Nu folosi prea multă pudră

Unii oameni tind să aplice o mulțime de pudră peste fondul de ten pentru a face fața să arate mai mată. Dar acest lucru nu numai că face machiajul tău mai ciudat, dar porii încep să producă mai mult ulei.

Încearcă să utilizezi o pulbere de fixare translucidă pentru a fixa fondul de ten și pentru a minimiza strălucirea fără să îți faci machiajul să pară încărcat.

Deoarece pielea grasă nu are nevoie de strălucire suplimentară, încearcă să eviți pudra sidefată. Cu toate acestea, dacă simți că ai nevoie de o anumită strălucire, aplică un iluminator special pe zona pe care dorești să o accentuezi.

loading...

Add comment