Radio Simplu

Ce bărbați au fost considerați cei mai atrăgători în anumite perioade ale istoriei?

Actorii fermecători ne bucură cu prezențele lor în aproape fiecare film, astfel încât ne rămâne doar să ne alegem preferatul. Dar care au fost cei care au câștigat inimile femeilor când nu existau încă filmele? Este timpul să afli care bărbați au fost cei mai atrăgători în diferiți ani – de la Grecia antică până la timpurile noastre.

1. Grecia Antică
Conform manuscriselor antice, un bărbat avea mai mult de 30 de iubite. Acesta știa secretele seducției. Grecii antici au observat în imaginea bărbatului un fizic sportiv și foarte bine făcut, un nas drept mare, trăsături obișnuite ale feței și o culoare de păr aurie. De asemenea, înălțimea a jucat un rol important – bărbații înalți au fost considerați cei mai frumoși.

2. Europa Medievală
În Europa Medievală, idealul frumuseții masculine erau cavalerii – războinici curajoși.  O preferință specială a fost acordată blonzilor cu ochi albaștri, iar cicatricile le-au adus un farmec deosebit.

3. Epoca Renașterii
În Renaștere erau apreciate trăsăturile mari și regulate. La modă erau coafurile curate și cele aranjate. În mod special, erau apreciați bărbații cu o poziție perfect uniformă și un corp atletic.

4. Secolul  XVII
În acest moment, perucile erau la modă. Idealul de frumusețe al timpului – regele Franței, Louis XIV. Parul des, privirea îndrăzneață și trăsăturile feței ascuțite nu au lăsat nici o femeie neatentă, iar “capacitatea de a purta o pălărie”, adică să o scoată și să o pună în conformitate cu legile etichetei, a fost considerată un semn al bunelor maniere.

5. Secolul XIX
Un bărbat slab, cu tunsoare scurtă, galant și manierat cu pălărie în formă de cilindru, așa arăta idealul masculin de atunci. Pe de altă parte un succes mare aveau și bărbații mai plinuți. Ei deveneau din ce în ce mai mulți pentru că aveau acces mai mult la mâncare.

6. Anii de după război
Alura militară, spatele perfect drept, nicio picătură de grăsime și o musculatură pronunțată – aceasta este descrierea bărbatului din acea vreme. Această imagine a generat destul de mulți eroi de film, populari până acum.

7. Anii 80
Pentru a înlocui slăbirea dureroasă a apărut moda mușchilor supraîncărcați. Pentru fotografii cu Arnold Schwarzenegger, fetele erau gata să răstoarne munții, iar bărbații, încercând să răspundă nevoilor doamnelor, erau mereu activi acasă și în săli de sport.

8. Începutul anilor 2000
Idealul de frumusețe masculină sunt eroii filmului – drăguți și cu abilitatea de a face față problemelor vieții. Ei cuceresc cu farmecul lor și ating inima femeilor nu numai în timpul filmului, ci și după.


 

loading...

Add comment