Radio Simplu

Află și tu ce spune mirosul corpului tău despre sănătatea ta

Atunci când un organism eliberează un miros, iar alții îl pot găsi neplăcut, este cunoscut ca mirosul corpului. Transpirația se spune că este principala cauză a mirosului.

Cu toate acestea, acest lucru nu este corect deoarece este practic inodor pentru oameni. Se referă la înmulțirea rapidă a bacteriilor în prezența transpirației și transformarea transpirației în acizi care în cele din urmă provoacă mirosul neplăcut.

Cel mai important, mirosul corporal ar trebui considerat un motiv de îngrijorare deoarece spune multe despre posibilele probleme de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat, problemele hepatice sau dieta greșită.

 

1. Dacă trupul tău are un miros fecal

Acest miros poate fi cauzat de obstrucția intestinului. Aceasta este o condiție medicală foarte periculoasă care apare atunci când există un blocaj în intestinul mare sau mic.

Un astfel de blocaj în tractul intestinal provoacă de regulă respirația care miroase ca o bătaie de cap și tot ceea ce mănânci doar va agrava respirația neplăcută.

Mai mult, problemele legate de digestie pot provoca un miros rău de transpirație. Poate fi afectată cel mai mult transpirația de la nivelul axilarelor, deși diferite părți ale corpului ar putea produce și sudoare cu miros fecal.

 

2. Dacă trupul tău are un miros amar

Atunci este posibil să ai nevoie să vizitezi un medic pentru că acest lucru se referă la probleme cu ficatul tău.

Un ficat lent produce o varietate de substanțe chimice care au mirosuri deosebite și acest lucru va afecta cu siguranță mirosul neplăcut din corpul tău.

Un ficat deteriorat este de asemenea caracterizat prin simptome cum ar fi problemele digestive și greața.

 

3. Dacă trupul tău are un miros de pește

Este posibil să ai o tulburare numită „Sindromul mirosului de pește” sau „Trimethylaminuria”. Se manifestă într-un miros neplăcut de pește putrezit în urină, transpirație și respirație din cauza excreției excesive a trimethylaminurie (TMA).

Din păcate, este o boală genetică, iar simptomele se simt de la naștere. Alte cauze ale mirosului de pește pot apărea ca rezultat al unui exces de proteine ​​în dietă sau al prezenței unor bacterii specifice.

De aceea tratamentul acestui sindrom, în afară de antibiotice și loțiuni specifice cu acid, include anumite cerințe dietetice.

 

4. Dacă trupul tău are un miros dulce

Acest lucru ar putea fi un semn al diabetului zaharat. Corpul tău poate avea un miros dulce sau fructat din cauza nivelurilor ridicate de cetone din sânge.

Dacă urina are acest miros specific, poate fi de asemenea un simptom al bolii urinare de sirop de arțar. Este o tulburare metabolică care provoacă incapacitatea organismului de a descompune aminoacizii valină, leucină și izoleucină.

 

5. Dacă trupul tău are un miros de ouă putrezite

Este posibil să mănânci prea multă carne. Carnea este un produs greu pentru sistemul digestiv, motiv pentru care oamenii care mănâncă o cantitate mare de carne zilnic pot avea un miros sulfuric respingător ca ouăle putrezite.

Acest miros specific este cauzat de conținutul ridicat de aminoacizi conținând sulf în carne – în special carnea roșie. Nu există nici un rău în acești aminoacizi, dar trebuie digerați bine, ceea ce nu este atât de ușor.

loading...

Add comment