Radio Simplu

9 trucuri ingenioase cu privire la curăţenie care sunt extrem de folositoare oricui

Curăţenia face parte din viaţa noastră zilnică şi există foarte puţini oameni cărora le place cu adevărat să facă curăţenie. Încercăm mereu să găsim soluţii care să ne ajute să ne facem treaba rapid şi eficient. Iată 9 trucuri geniale care te vor ajuta să cureţi tot ce ai prin casă repede şi ieftin:

 

1. Iată cum reuşeşti să ştergi urmele lăsate de degete pe ecranul telefonului mobil. Cu toţii avem telefoane mobile cu ecran tactil de dimensiuni mari. Pe aceste ecran rămân în permanenţă urme cu un aspect deloc plăcut. Freacă ecraunl telefonului cu o gumă de creion, iar acesta va rămâne curat şi lucios.

 

2. Atunci când cureţi ferestrele te simţi cel mai mulţumit pentru că poţi vedea pe loc rezultatele muncii tale. Dacă te decizi să faci asta când e soare afară ca să se usuce mai repede, vor rămâne pete pe geamuri. Încearcă să speli geamurile când nu bate soarele direct pe ele, chiar dacă trebuie să aştepţi un timp până se usucă.

 

3. Câinii sunt animale de companie grozave, dar lasă în urmă un miros neplăcut. Ca să scapi de miros, trece o soluţie din apă şi oţet peste culcuşul câinelui. Presară bicarbonat de sodiu deasupra şi apoi curăţă cu aspiratorul. Mirosul va dispărea complet.

 

4. E întotdeauna o bătaie mare de cap să cureţi maşina de spălat. Tot ce trebuie să faci însă e să torni o cană de oţet în maşină pentru primul ciclu de spălare şi câteva linguri pline cu bicarbonat de sodiu pentru al doilea.

 

5. Dacă cana ta preferată are o pată pe care nu reuşeşti să o scoţi cu nimic, bicarbonatul de sodiu îţi vine iar în ajutor. Presară o cantitate mică peste vase, iar acestea vor ieşi strălucitoare şi curate.

 

6. Laptopurile noastre sunt greu de curăţat şi trebuie multă atenţie atunci când facem asta, dar totul se rezolvă rapid cu ajutorul oţetului. Înmoaie o bucată de pânză în puţin oţet şi freacă uşor ecranul laptopului până rămâne curat.

 

7. Când eram mici, mama ne spunea să nu lăsăm cana fierbinte pe masa din lemn ca să nu rămână urme. Acum există o soluţie şi anume să usuci urmele cu foenul. După ce s-a uscat, freacă suprafaţa cu ulei ca să-i redai umezeala.

 

8. Găurile din perete pot fi astupate ieftin şi rapid cu ajutorul pastei de dinţi. Presează un pic de pastă peste gaură şi las-o să se usuce. Vopseşte-0 când s-a uscat şi nici nu-şi vei da seama că e acolo.

 

9. Scapă de musculiţele care dau târcoale fructelor cu ajutorul usturoiului. Musculiţele urăsc mirosul de usturoi şi nu se vor mai apropia niciodată de fructele tale.

loading...

Add comment