Radio Simplu

9 produse cosmetice din casa ta care îndepărtează 100% petele de pe piele

Pielea poate dezvolta pete pigmentate din cauza numeroșilor factori precum razele ultraviolete, schimbările asociate cu vârsta, bolile cronice de rinichi și ficat, efectele de după acnee, sarcina, bolile de piele, dezechilibrul vitaminelor și bolile tractului intestinal.

 

1. Lămâia

Zeama de lămâie este cel mai bun ingredient pentru albirea, curățarea și dezinfectarea pielii – asigură-te că nu ești alergic sau sensibil la citrice. Pur și simplu amestecă zeama de lămâie cu smântână sau miere și pune-o direct pe piele.

După 10 minute, spală amestecul cu apă. O altă modalitate excelentă de a folosi zeama de lămâie pentru pielea ta este să o amesteci cu apă și să îți speli fața cu ea de până la trei ori pe zi.

 

2. Amoniacul de sodiu

Amoniacul este un alt ingredient excelent pentru a-l amesteca cu zeama de lămâie pentru a-ți curăța pielea. O opțiune este să amesteci amoniacul cu zeama de lămâie și să le pui direct pe piele la fiecare două zile.

Dacă ai o piele uscată sau sensibilă, atunci este suficient să o utilizezi doar o dată pe săptămână sau poți amesteca amoniacul cu câteva picături de apă și să le pui direct pe petele cu probleme înainte de a te spăla.

 

3. Aloe Vera

Această plantă unică nu este numai un hidratant excelent pentru piele, dar ajută și la regenerare și la vindecarea arsurilor și petelor pigmentate. Ia sucul din frunza de aloe vera și pune-l pe orice pată problematică de două ori pe zi.

 

4. Ceapa

Ceapa conține atât sulf cât și vitamina C care ajută la regenerarea pielii, la eliminarea petelor pigmentate, la netezirea ridurilor și la lupta împotriva acneei și a altor imperfecțiuni ale pielii. Pur și simplu pune sucul dintr-o ceapă roșie pe zonele dorite ale feței și spală-le cu apă rece după 10 minute.

 

5. Usturoi

Crezi sau nu, usturoiul conține o cantitate uriașă de uleiuri esențiale care pot fi foarte eficiente atunci când vine vorba de luminarea pielii. Pentru a le utiliza, taie un cățel de usturoi pe jumătate și freacă-l pe față de câteva ori pe zi.

 

6. Oțet

Oțetul de mere face tonul pielii să pară mai uniform și mai neted. Pune ingredientul direct pe petele pigmentate de care dorești să scapi și lasă-l acolo timp de 20 de minute înainte de sa te spăla cu apă rece.

 

7. Iaurt

Iaurtul conține acid lactic care ajută la reînnoirea pielii, dezinfectarea și îndepărtarea petelor pigmentate. Pune iaurtul pe față, acordând o atenție specială petelor cu probleme. După 20 de minute, spală-te cu apă caldă.

 

8. Șofran

În ciuda culorii sale portocalii, șofranul este de fapt cunoscut pentru efectele sale de luminare. Se amestecă condimentul cu suc natural de portocale, se încălzește și se pune pe piele.

 

9. Suc de fructe de pădure

Sucul de fructe de pădure este foarte bogat în vitamina C. O mână de mure, merișoare și coacăze negre este bună pentru luminarea pielii. Ia sucul din fructele de pădure cu o cârpă și pune-o pe față timp de 15 minute. Apoi, spală amestecul cu apă caldă.

loading...

Add comment