Radio Simplu

8 mituri din cauza cărora femeile nu pot avea părul frumos la care visează

Acordăm părului o atenție sporită și pentru acest lucru cheltuim o grămadă de bani pe tot felul de loțiuni și creme ca să-l păstrăm puternic, pufos, strălucitor. Dar e dificil să hotărâm ce sfaturi de îngrijire să urmăm sau ce produse să folosim. Așa că am decis să stabilim în ce nu trebuie să credem când vine vorba despre păr.

1. Căderea părului în exces e semn rău
Zilnic oamenii pierd cam 200 de fire de păr. Primăvara și toamna de obicei părul încetează să crească motiv pentru care el trebuie să cadă ca să nu devină o povară pentru cap. Dacă însă părul îți cade și în restul timpului masiv e cazul să te adresezi unui medic.

2. Există produse pentru grăbirea creșterii părului
Niciun produs nu este conceput să grăbească podoaba capilară să crească. De obicei genele dictează acest proces și în medie un fir de păr crește cu un centimetru lunar.

3. Șamponul trebuie aplicat pe toată lungimea firului de păr
De fapt, șamponul este destinat curățării pielii de pe cap, nicidecum părului în sine. pentru restul lungii e suficientă spuma rămasă după spălare. Balsamul e cel care trebuie să ne aerisească firele de păr.

4. Uscătorul distruge firul de păr
Acesta influențează negativ doar părul neprotejat. Așa că dacă folosești produse cum ar fi spuma pentru păr, poți fi liniștită, părul tău nu va avea de suferit în urma uscării oricât de dese. Același lucru e valabil și pentru placă.

5. Dacă tunzi copilul până la un an părul lui va fi mai des
într-adevăr, părul copilașilor nou-născuți seamănă mai degrabă cu un pufușor. Doar că dacă alegi să-l tunzi, lui îi vor crește fire ca la adulți. De aici și iluzia că părul lui devine mai sănătos.

6. Tratamentele cu keratină sunt benefice pentru păr
Desigur formula produsului s-a îmbunătățit de la primele ei utilizări. Totuși produsele ei componente rămân periculoase, iar acest procedeu îi face doar rău părului nostru și îi dă doar un aspect frumos dar nesănătos.

7. Blondele au părul mai sărac decât brunetele
Adevărul e că blondele au chiar mai mult păr, doar că la ele e mai fin. Din această cauză ele nu se pot lăuda cu un păr de invidiat, spre deosebire de roșcate de exemplu.

8. Părul împletit în permanență duce la cădere părului
Dacă împletitura nu este foarte puternică, nu există niciun pericol pentru păr. Din contra, tocmai un păr aranjat e protejat de diverse accidente.

loading...

Add comment