Radio Simplu

8 fraze spuse de femei care-i scot din minți pe bărbați

Psihologul Eric Berne în cartea sa “Jocurile în care joacă oamenii” dezvăluie modul în care reproducem aceleași scenarii, repetând din când în când acțiuni sau cuvinte și modul în care oamenii reacționează la ele. De exemplu, de la unele “roluri” de gen feminin la bărbați începe un tic nervos. Uneori, doar o singură expresie este suficientă ca să îi aducem la capătul răbdării. Este important să știi care dintre ele sunt și cum pot fi evitate.

1. Iubitule, ce rochie mi se potrivește mai mult?
Această întrebare clasică a fost deja utilizată în toate comediile, dar nu își pierde popularitatea nici acum. Dacă iubitul tău nu este stilist, scutește-l de această soartă. Datorită tehnologiilor, această întrebare poate fi întotdeauna adresată prietenei dragi, chiar dacă ea se află în cealaltă parte a lumii.

2. Cine-ți dă atâtea mesaje?
Depășește dorința de a intra în telefonul lui sau în mesajele private. Citirea corespondenței altcuiva nu îți va aduce fericirea. Mai mult decât atât, acest lucru va provoca o furtună între voi doi, pentru că chiar și un twitter inofensiv cu un fostă colegă de clasă poate fi interpretat în moduri diferite.

3. Dar colega mea…
S-a dovedit în mod repetat că creierul masculin percepe informații într-un mod diferit. Acolo unde  fetele doresc detalii, băieții intră imediat în esența problemei. Implicarea într-o grămadă de detalii inutile distrage atenția. Când ești cu partenerul tău ia imediat taurul de coarne iar detaliile lasă-le pentru conversațiile cu prietenele.

4. Nu e doar o plantă, e simbolul iubirii noastre
Să facă o furtună într-un pahar cu apă este în natura feminină. Dar exagerarea regulată a problemei e ceva ce îi irită pe toți bărbații, fără excepție. O unghie ruptă sau o floare uscata poate strica starea de spirit, dar nu trebuie să-i acorzi atat de multă atentie. Treci la ceva cu adevărat important.

5. Așteaptă încă nu mi-am făcut poza
Rețelele sociale fac parte din viața noastră. Instagram, Facebook, dacă utilizezi în mod activ toate acestea, nu îți va mai rămâne timp pentru viața reală. Uneori, mâncarea ar trebui doar să fie mâncată, apusul soarelui – admirat și știrile discutate cu o prietenă la următoarea întâlnire.

6. O să fac singură cum trebuie
S-a întâmplat astfel încât femeile moderne să poată opri calul din galop și să intre în cabana arzândă și, în general, să combine multe roluri diferite, încercând adesea rolul bărbaților. Dar cererea de ajutor, încrederea și renunțarea la situație nu este o slăbiciune, ci o cale de întărire a relațiilor.

7. Ori încetezi, ori eu o să…
Ultimatumul este un punct mort. Barbatii incearca in orice fel sa evite ultimatumurile si sunt nervosi cand le intalnesc. Categorică poți fi numai atunci când ești gata să mergi până la final  și mai ales dacă are sens. În chestiunile de zi cu zi, este mai bine să se poarte un dialog productiv.

8. Vrei să-ți petreci o noapte cu actrița ta preferată
Toți avem idealurile noastre de frumusețe și dragoste copilărească pentru acest star sau pentru altele, cu care nu ne-ar deranja să începem o relație sau să ne petrecem timpul. De regulă, ele nu au nimic de-a face cu viața reală. Relaxează-te, este gelozie inutilă.

 

loading...

Add comment