Radio Simplu

7 sfaturi creative mai puţin cunoscute pe care oricine e bine să le ştie la nevoie

Atunci când porneşti la drum lung mai ales în locuri în care nu ai mai fost e bine să fii pregătit pentru orice. Iată câteva sfaturi practice pe care nu le cunoşteai până acum şi care poate nu ţi-ar fi trecut măcar prin minte:

 

1. Cum să aprinzi focul folosind bateria telefonului

Purtăm cu noi telefonul mobil în permanenţă. Îl luăm cu noi până şi în baie, ca să treacă timpul mai uşor. Telefonul mobil are însă şi alte utilizări mult mai practice.

Poţi să aprinzi cu uşurinţă un foc dacă bateria telefonului este conectată la fire şi te poţi folosi de ecranul telefonului. Partea metalică a telefonului este şi ea foarte utilă în situaţii de acest gen.

 

2. Mori de sete

Când nu mai poţi de foame, singurul lucru mai rău e atunci când ţi se face şi sete şi te afli într-un loc unde nu se găseşte deloc apă. Ai nevoie doar de o pungă de plastic, un vas şi câteva pietre mari. Sapă o gaură în pământ şi umple-o cu vasul. Atunci când acoperi vasul cu punga de plastic şi pui pietrele deasupra, se va acumula apă în pungă.

 

3. Tacâmuri improvizate

Ai plecat la drum şi ai provizii suficiente. Când ai parcurs deja o distanţă considerabilă şi ţi s-a făcut foame constaţi că ai mâncare din belşug, dar ai uitat tacâmurile acasă. Taie pe centru o doză de suc de unică utilizare. Poţi folosi şi o sticlă de plastic sub formă de lingură.

 

4. Filtrează apa

Dacă te-ai pierdut într-un loc unde nu există deloc apă, ai noroc dacă găseşti un iaz sau un fluviu, dar apa din el este extrem de murdară.

Trebuie doar să foloseşti două vase şi o bucată de pânză. Pune fiecare capăt al pânzei în fiecare vas, umple unul dintre ele cu apă şi aşează-l deasupra celuilalt. După puţin timp, vei obţine apă purificată.

 

5. Transformă sutienul într-o mască de gaze

Acest truc îi va face pe bărbaţi să fie îndatoraţi pe viaţă iubitelor lor. Chiar dacă reuşeşti să te adăposteşti de un foc, e imposibil să scapi fără să te sufoci dacă inhalezi fum.

Ia repede sutienul partenerei tale şi folosiţi partea mai moale pentru a vă acoperi gura şi fugiţi cât puteţi de departe de locul cu pricina.

 

6. Vindecarea unei răni

Chiar dacă va părea un truc surprinzător, să închizi răni grave cu ajutorul lipiciului atunci când n-ai nimic altceva la îndemână le-a salvat viaţa multor oameni aflaţi în primejdie.

 

7. Stinge o tigaie în flăcări

Atunci când ai uitat tigaia pe foc, toarnă apă minerală peste ea, iar focul se va domoli. Nu face greşeala să torni apă simplă peste ea pentru că te vei arde, iar focul se va răspândi.

loading...

Add comment