Radio Simplu

7 semne care îți arată că ești mult mai sănătos decât te-ai aștepta – nu trebuie să îți mai faci griji, dacă și tu faci asta

Inițiativa True Health este cunoscută în întreaga lume ca fiind o organizație care are o abordare alternativă la problemele de sănătate. Medicii care lucrează la True Health Initiative încearcă să reducă tensiunea în jurul problemelor de sănătate.

Astăzi, potrivit medicilor, oamenii acordă prea multă atenție sănătății, ceea ce duce la ipohondrie. În acest articol, am adunat câteva semne de sănătate foarte bune pe care ni le-a povestit doctorul-nutriționist Cynthia Geyer, membru al THI.

 

1. Mănânci doar când ți-e foame și nu consumi multe alimente

Dacă nu mănânci din plictiseală și nu ești dependent psihic de alimente, ești bine în acest sens și poți continua în acest ritm.

 

2. Dieta ta este sănătoasă

Mănânci preparate gustoase și diferite; nu te limitezi la dieta de piept de pui și orez sau invers, nu mănânci prea multe dulciuri sau alimente care sunt rele pentru tine.

 

3. Mănânci atât cât îți cere corpul

Fiecare persoană are propriile nevoi alimentare. Nu există o formulă universală pe care să o poți utiliza pentru a calcula câte calorii ai nevoie, este un lucru foarte individual. Poți mânca foarte puțin sau mult mai mult decât alți oameni și poeți fi totuși considerat normal.

Cel mai important lucru este să îți asculți corpul și să încerci să înțelegi ce își dorește. Dacă ești în stare să faci acest lucru, felicitări! Primele trei puncte de pe această listă înseamnă un lucru: mănânci în mod normal, nu mănânci prea mult sau prea puțin și consumi alimente diferite și nu ții cont de ele.

 

4. Urci scările și respiri normal

Acesta este un indicator care arată că trupul tăi este în formă fizică bună. Nu trebuie să ai o stamină uimitoare sau să faci o mulțime de sporturi pentru a fi considerat sănătos. Dacă nu te simți ca și cum ai muri când urci scările, înseamnă că ești bine.

 

5. Treci prin numeroase emoții – de la supărare la entuziasm

Sănătatea psihice nu are nimic de-a face cu a fi optimist 24/7. Oamenii de știință, autorii studiului spun: „Să fii supărat din când în când este normal, să fii trist este normal, să fii supărat și deprimat este normal.

Abilitatea de a avea toate aceste emoții este un semn al bunei sănătăți psihice. Și trebuie să realizezi că niciuna din aceste emoții nu este constantă.”

 

6. Poți să te trezești devreme fără să îți setezi alarma

Acest lucru înseamnă că te poți trezi devreme, fără alarmă și te poți simți bine. Nu este vorba despre zilele în care trebuie să te ridici la ora 6:00, e vorba de zilele în care ai un program relaxat, când nu trebuie să te ridici la un anumit moment.

Deci, dacă ești în stare să simți că ai un somn bun, o odihnă consistentă, te poți ridica devreme din pat și te poți simți bine, înseamnă că ești sănătos.

 

7. Nu adormi instant

Desigur, există zile dificile când adormi în câteva secunde odată ce capul tău se așază pe pernă. Acest lucru este perfect normal pentru tine și se întâmplă în fiecare zi. Potrivit oamenilor de știință, procesul normal de adormire durează între 10 și 20 de minute. Acesta ar trebui să fie un proces calm și lent.

loading...

Add comment