Radio Simplu

7 obiceiuri care nu fac decât să ne tragă în jos – trebuie să renunți la ele dacă îți dorești să ai o viață împlinită

Deseori detaliile mici și neobservate ne ajută să ne stricăm starea de spirit. În acest articol, vom dezvălui care sunt acele greșeli minuscule, în speranța de a te ajuta să previi consecințele nedorite mai târziu.

 

1. Obiceiul de a minți despre lucrurile mici

Vrem mereu să fim buni; uneori, dacă oamenii nu pot crea o astfel de impresie, unii dintre ei preferă să-și augmenteze realizările.

Dar mai devreme sau mai târziu, adevărul va fi dezvăluit și acest lucru va strica în mod inevitabil atât atitudinea față de o persoană, cât și propria stima de sine – în definitiv, o persoană înțelege că acele cuvinte sunt o minciună.

 

2. Obiceiul de a-i învinui pe ceilalți

Când dăm vina pe alții, recunoaștem că noi înșine nu suntem responsabili pentru acțiunile noastre. Deoarece nu am fi putut să fim noi cei care am luat o decizie greșită sau am făcut ceva rău, atunci trebuie să fie vina celorlalți.

Acesta este modul în care punem responsabilitatea pe oricine, dar nu pe noi înșine. Faptul că nu ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre ne rănește nu numai pe termen lung deoarece ne convingem pe noi înșine și pe alții că nu este vina noastră și că este doar o iluzie.

 

3. Obiceiul de a-ți ascunde sentimentele

Când ne ascundem sentimentele, acest lucru poate însemna că pur și simplu ne este frică să le arătăm. Motivele pot fi diferite, dar pentru a trăi în armonie cu noi înșine, merită analizat ceea ce ne împiedică să fim sinceri.

 

4. Obiceiul de a suporta până când este prea târziu

Atunci când ne ascundem sentimentele mult timp, mai devreme sau mai târziu, ele vor ieși la suprafață, dar acest lucru se va întâmpla cu consecințe mult mai distructive decât dacă nu ne-am fi adus pe noi înșine la punctul de fierbere.

 

5. Obiceiul de a nu ne plânge și de a accepta ofensele

Există oameni care sunt întotdeauna nemulțumiți de tot ce este în jurul lor. Orice interacțiune cu ei ne dă o dorință puternică de a pleca cât mai repede posibil. Ce ar trebui să faci dacă îți place să te plângi?

La început, ia în considerare motivele pentru care simți nevoia să faci acest lucru: pentru a obține empatie de la ceilalți? Sau pentru că îți este frică să te impui? Oricum, acest obicei nu te va ajuta să îți dezvolți încrederea în tine.

 

6. Obiceiul de a cheltui mai mult decât îți permiți

Dacă noi cheltuim mai mulți bani decât ne putem permite, ajungem într-un cerc vicios. Este mai bine să analizezi veniturile tale și să te abții de la a face achiziții eronate. Caută opțiuni pentru a-ți îmbunătăți situația financiară dacă nu îți convine, în loc să cauți opțiuni în care să împrumuți bani.

 

7. Obiceiul de a dovedi mereu ceva

Când ești în dezacord constant cu cineva, mai devreme sau mai târziu, asta îi va înstrăina pe ceilalți de tine. La urma urmei, chiar dacă ai întotdeauna dreptate, alte persoane au de asemenea dreptul la o opinie; și unele lucruri sunt uneori mai bine vizibile din partea cealaltă.

loading...

Add comment