Radio Simplu

7 metode simple dar eficiente care vă ajută să vă împăcați după o ceartă în cuplu

Fericirea și armonia în relație sunt legate de câțiva factori importanți care trebuie întotdeauna dezvoltați ca relația să prospere. Am adunat o listă de 7 factori care contează într-o relație de succes.

1. Empatia
Este capacitatea de a te pune în locul celuilalt. După ce stai câțiva ani în aceeași relație cu un om crezi că-l cunoști. Dar anume acest sentiment ne împiedică să fim empatici. Ca să nu ajungeți într-o asemenea situație, practicați ascultarea activă, și înțelegerea partenerului.Încercați să vă puneți în locul celuilalt. Imaginați-vă ce simte în funcție de gravitatea situației. Încercați să vă încărcați cu emoțiile partenerului. Așa veți reuși să fiți cu adevărat empatici.

2. Înțelegerea emoțională
Acest punct are legătură cu primul. Bineînțeles e dificil să îi dai dreptate partenerului în timpul unui conflict. Se poate ca acest lucru să vă întărească nervii. De fapt, lucrurile nu sunt așa. O asemenea atitudine vă poate salva relația. Așa partenerul va înțelege că știți prin ce trece. Se va simți mult mai relaxat în situații asemănătoare altă dată.

3. Atenția
Suntem construiți în așa fel încât nu acordăm atenție detaliilor simple, cum ar fi atenția pentru celălalt. Uneori ne trezim într-un cerc în care fiecare dintre parteneri își exprimă nemulțumirea până când explodeză totul într-un adevărat război. Așa ă micile atenții precum ciocolata preferată, flori, un bilet la film pot relaxa situația.

4. Parteneriatul
Unele cupluri se obișnuiesc atât de mult cu activitățile comun încât se poartă de parcă ar fi colegi de apartament, iar fiecare își trăiește propria viață. Partenerii ajung să preia ideile unul de la celălalt ca și cum ar fi ale lor. De fapt lucrurile stau un pic diferit. Asemenea comportament duce de cele mai multe ori la certuri sau la despărțiri. Ca să evitați așa moment trebuie să plecați urechea la nevoile parrtenerului.

 5. Intuiția
Dacă partenerul apreciază ceva la tine, nu căutați să cedeți vreun secret ascuns. Și nici nu-l inventați. Așa doar te încarci cu sentimente negative și riști să aduci în discuție subiecte care duc la ceartă. Ca să nu purtați vina pentru ceva, mai bine întrebați-l direct pe partener ce are în vedere.

6. Recunoștința
Mulțumiți-i partenerului de fiecare dată când e cazul. Chiar dacă nu pare, acestea pot face minuni. Partenerul se va simți imporrtant și va ști exact părerea despre el. Nu este exclus ca și el să adopte acest comportament și să-și exprime deschis gânduile de recunoștință.

7. Bârfa
Nu vorbiți niciodată lucruri urâte unul despre celălalt. Nu este vorba că ele se vor afla, ci că voi doi veți trece la un moment dat peste, dar cei apropiați vouă vor reține lucrurile rele. Și de fapt, voi doi discutați lucruri negative ca să le corectați, nu va să deveniți atracții pentru bârfe.

loading...

Add comment