Radio Simplu

7 idei ușoare pentru femeile care urăsc să piardă prea mult timp în bucătărie

Cine nu vrea să învețe să gătească mai repede, să economisească timp și să nu stea ore întregi la aragaz? Pentru a găti aproape instantaneu un fel de mâncare sănătoasă și delicioasă nu trebuie neapărat să fii un bucătar experimentat, ci să stăpânești câteva trucuri simple. Așa că am adunat la un loc special pentru acest gen de femei cele mai la îndemână trucuri pe care le poți folosi ori de câte ori ai nevoie să prepari ceva rapid, dar foarte gustos.

1. Pune pastele mai devreme în apă pentru că în așa fel acestea vor fierbe în fix 60 de secunde
Poate părea ciudat, totuși acest truc funcționează! Pune pastele în apă într-un recipient etanș și lasă-le timp de câteva ore sau peste noapte. Apoi, poți gati rapid aceste paste în apă clocotită sau pur și simplu le poți adăuga direct peste un sos fierbinte într-o cratiță.

2. Călește ceapa de două ori mai repede cu ajutorul bicarbonatului de sodiu
Înainte ca ceapa să se rumenească în tigaie, pune și puțin bicarbonat cam o linguriță pentru un kilogram de ceapă. Exact sub ochii tăi aceasta va fi gata de două ori mai repede decât se întâmpla înainte. Și nu va fi deloc arsă.

3. Rade orice tip de brânză tare când aceasta ajunge la temperatura camerei
Acest truc este util pentru că la temperatura camerei brânzeturile devin mult mai moi astfel încât procesul e mult mai ușor decât dacă razi produsele imediat după ce le-ai scos din frigider.

4. Curăță un avocado în doar câteva secunde
Folosește pentru acest procedeu un cuțit foarte bine ascuțit și fii foarte atentă. Ca să fii sigură că nu faci vreun accident pune fructul pe o suprafață de tăiat.

5. Congelează carnea în așa fel încât să-ți fie ușor data viitoare s-o pregătești imediat
Această idee te va ajuta să ai felii sau cuburi sau fâșii deja proporționate ca să poți economisi timp când vei avea vreo urgență culinară.

6. Gătește într-o zi mâncare pe care să o mai folosești în alte zile
Produsele care se gătesc mai greu, cum ar fi curcanul sau carnea de porc, necesită mult timp și sunt potrivite pentru un weekend în familie de obicei. Dar rămășițele acestor feluri de mâncare vor fi utile în timpul săptămânii: depozitează-le în recipiente închise etanș și folosește-le ca bază pentru sandwich-uri, salate sau gustări.

7. Taie untul cubulețe mici ca acesta să se facă moale cât mai repede
Sau un truc și mai eficient este acela în care poți pune untul lângă aragaz în timp ce tu gătești altceva. 


loading...

Add comment