Radio Simplu

7 greșeli pe care le facem atunci când mergem și care ne arată anumite probleme de sănătate

Modul în care mergem este un proces complicat: fiecare pas implică sistemul nostru nervos și sistemul scheletului și este atât de automat, încât nu-l observăm. Există superstiții care susțin că mersul poate dezvălui multe lucruri despre o persoană. Există câteva greșeli care ar putea indica că ceva mai grav se întâmplă și sunt chiar confirmate de cercetări științifice.

 

1. Pașii mărunți

Motive posibile: probleme cu genunchii sau șoldurile. Când facem un pas înainte, genunchiul nostru trebuie să se îndrepte. Dacă este dificil să îți îndrepți piciorul, asta poate însemna că ai probleme comune și rezultă în amplitudinea mai mică a unui pas.

Este recomandată o vizită la medic pentru a examina articulațiile genunchiului și șoldului. Dacă renunți la vizitarea unui medic, ai putea suferi de dureri de spate din cauza greutății de pe partea inferioară a spatelui.

 

2. Șchiopătatul

Motiv posibil: artrita la genunchi. Dacă mersul unei persoane este instabil, este imposibil să te apleci pe un picior. Uneori, o persoană poate pierde echilibrul, mai ales dacă genunchiul este „blocat”.

Acest lucru este foarte periculos deoarece genunchiul se poate bloca într-un moment inoportun și o persoană poate cădea și se poate răni. Un mers instabil este un semnal că un medic ar trebui să examineze genunchiul.

 

3. Rigiditate în mâini

Motiv posibil: probleme la spate. Când facem un pas cu piciorul nostru drept, mușchii din partea stângă a corpului funcționează ca stabilizatori și ne ducem mâna stângă înainte. Acest principiu funcționează pentru fiecare pas.

Dacă amplitudinea mișcării brațelor este mică, este posibil să ai probleme cu spatele, cum ar fi hernia de disc sau o altă tulburare. Dacă simți rigiditate în mâinile tale când mergi, îți sugerăm să vizitezi un ortoped sau un neurolog.

 

4. „Căderea” piciorului în urma ta

Motive posibile: scleroză multiplă, tulburări neurologice, probleme musculare. În loc să-ți ridici piciorul și să-ți pui piciorul în jos, îți lași piciorul din spate pe jos. Acest lucru se poate întâmpla din următoarele motive: distrofie musculară, un nerv afectat, probleme de spate sau scleroză multiplă.

 

5. Aplecatul într-o parte

Motive posibile: rănirea capului. Dacă observi că este dificil pentru o persoană să-și păstreze echilibrul și se înclină puțin când merge, nu te grăbi să ajungi la concluzia că motivul este alcoolul. â

Poate fi și o consecință a rănirii. De asemenea, ceva de urmărit, după o rănire a capului, o persoană poate experimenta amețeli atunci când urcă sau coboară pe scări.

 

6. Viteza mersului

Motive posibile: depresie. Când privim o persoană deprimată, vedem: mișcări verticale ale capului, oscilații ale trunchiului superior, pași scurți și mișcări lente ale brațelor.

Dacă o persoană se simte tristă, poți să mergi cu ea și să o ajuți să se grăbească. Ne schimbăm dispoziția când schimbăm viteza de mers pe jos.

 

7. Rigiditatea picioarelor

Unul dintre posibilele motive pentru un mers rigid are legătură cu problemele la gambe. Femeile care poartă tocuri înalte, dar și atât bărbații care nu acordă atenție stretching-ului după antrenamente pot avea niște gambe rigide. Dacă nu ne întindem mușchii, această mișcare poate duce la o leziune a genunchiului sau gleznei.

 

Bonus: dacă îți îndoi ușor genunchii atunci când cobori scările, ei vor fi mai sănătoși

Când cobori pe scări, încearcă să îți îndoi genunchii, astfel încât picioarele să nu fie complet drepte. Observă cum fac animalele atunci când merg pe jos. Ajută la menținerea sănătății genunchilor prin reducerea presiunii articulare.

loading...

Add comment