Radio Simplu

6 trăsături de caracter toxice care distrug viaţa de familie a unui cuplu

Există o mulţime de persoane care au un caracter dificil, iar acest lucru poate dăuna enorm relaţiei. E important ca partenerii să poată discuta despre problemele lor şi să ajungă la un acord. Iată 6 dintre cele mai dăunătoare obiceiuri ale persoanelor care pot destrăma rapid o relaţie:

 

1. Obiceiul de a lua decizii pentru amândoi

Chiar dacă poate fi plăcut să ai pe cineva care să îţi rezolve toate problemele şi să nu îţi faci griji pentru nimic, nu e întotdeauna un semn că te iubeşte. Dacă partenerul sau partenera ta ia mereu deciziile în locul tău şi nu ţine cont de părerea ta, e timpul să te întrebi dacă te iubeşte cu adevărat sau vrea doar să deţină controlul asupra ta.

 

2. Dorinţa de a controla totul

Unii oameni se simt liniştiţi doar atunci când plănuiesc totul în detaliu şi lucrurile merg exact aşa cum şi-au propus. Cu toate acestea, dacă o persoană doreşte mereu să controleze totul iar asta îţi dă un sentiment de anxietate, atunci e tipul să discuţi asta cu partenerul sau partenera ta.

 

3. Obiceiul de a te justifica

Respectul e fundamental pentru o relaţie armonioasă, iar dacă cei doi parteneri se simt confortabil împreună, vor începe să trăiască aproape în sincron unul cu celălalt. Dacă există probleme nerezolvate, atunci când unul dintre parteneri îi cere celuilalt să-i facă o favoare, acesta îi ignoră dorinţa sau inventează scuze ca să nu-i facă pe plac.

 

4. Dependenţă

O relaţie în care unul dintre parteneri este dependent financiar de celălalt este una cât se poate de toxică. E important ca doi oameni cu venituri asemănătoare şi interese comune să aibă o relaţie pentru a evita riscul ca unul dintre parteneri să se simtă stânjenit pentru că are un venit mai mic. Relaţia poate avea de suferit şi atunci când există o diferenţă semnificativă între nivelul de educaţie, statutul financiar sau interesele fiecărui partener.

 

5. Obiceiul de a critica constant

Ne obişnuim să fim criticaţi pentru că avem parte de asta acasă, la şcoală sau la serviciu. De aceea îţi doreşti să te relaxezi alături de partenerul tău, nu să te critice. Dacă partenerul sau partenera ta te critică în mod constant atunci discutaţi despre asta şi explică-i că îţi doreşti să auzi şi altceva în afară de critici.

 

6. Poţi pică

Acestă trăsătură de caracter este una dintre cele mai toxice. Viaţa alături de o persoană care iartă şi uită uşor este atât de frumoasă şi de paşnică. Dacă partenera sau partenerul tău nu poate uita ceva ce s-a întâmplat cu un an în urmă şi îţi aminteşte constant de asta, atunci e timpul să aveţi o discuţie serioasă cu privire la asta.

 

loading...

Add comment