Radio Simplu

6 reguli de etichetă care definesc ceea ce cred oamenii despre noi atunci când ne văd pentru prima dată

Mulți oameni cred că respectarea regulilor etichetei se aplică numai funcționarilor de stat și oamenilor importanți. În cartea sa „Eticheta de azi”, Moira Redmond vorbește despre modul în care atunci când ne întâlnim cu o persoană nouă, ne direcționăm în mod automat atenția spre manierele ei. Pentru a afla exact căror maniere le acordăm atenție cel mai mult, citește mai jos.

 

1. Ești un ascultător atent

Abilitatea de a asculta o conversație este la fel de importantă ca și comunicarea în sine. Cu toții suntem de acord că este minunat când prietenul nostru ne ascultă cu atenție, în loc să ne redirecționeze atenția la altceva.

Nu îți îndrepta atenția către telefonul mobil sau alte lucruri. Încearcă să asculți conversația, chiar dacă nu ești interesat de subiect. S-ar putea să găsești următorul truc util: ascultă modul în care vorbește prietenului tău, nu despre ce vorbește el. Cu toate acestea, dacă subiectul conversației te deranjează, încearcă să îl schimbați politicos.

 

2. Nu ești prea deschis cu persoanele pe care abia le cunoști

Anumite subiecte de conversație sunt mai bine discutate doar în rândul prietenilor. Dacă începi să le spui oamenilor pe care abia îi știi despre bolile, problemele financiare sau problemele legate de viața ta personală, poți constata că nu toți îți apreciază deschiderea.

Politica, religia, finanțele și viața personală nu sunt cele mai bune subiecte pentru discuțiile mici și ar putea avea ca rezultat și o neînțelegere. Este mai bine să încerci să găsești ceva în comun cu persoanele care nu sunt prieteni apropiați, de exemplu, poți vorbi despre vreme, filme sau sport.

 

3. Folosești cantitatea potrivită de parfum

Mulți oameni folosesc prea mult parfum pentru că par să creadă că dacă nu o fac, oamenii nu îl vor putea mirosi. Conform regulilor de etichetă, acest lucru nu este cel mai potrivit; există un concept numit „cerc de miros” – definit ca o zonă cu lungimea unui braț de la corpul tău.

Oamenii ar trebui să fie capabili să miroasă parfumul atunci când intră în acest cerc de miros. Câteva picături de parfum preferat sunt de obicei suficiente. Dacă folosești un parfum spray, pulverizează-l în aer și treci prin el, astfel încât parfumul să se răspândească uniform pe corp.

 

4. Nu ești foarte afectuos în public

Persoanele îndrăgostite găsesc greu să-și ascundă sentimentele puternice și intime în public. Regula principală, în acest caz, este de a încerca să nu îi faci pe alți oameni să se simtă inconfortabil. Sărutările pasionale, îmbrățișările și în special, certurile ar trebui să fie amânate până când sunteți singuri. Făcând acest lucru, arăți respect nu numai altora, ci și partenerului tău.

 

5. Nu îți pui geanta pe masă

Dacă mergi la un restaurant, amintește-ți că ar trebui să pui doar o geantă mică pe o masă. Poșetele și gențile mari ar trebui plasate pe podea sau suspendate de spatele scaunului. Evită să îți pui geanta în poală sau pe alte scaune.

 

6. Nu sorbi zgomotos băuturile

Nu bea niciodată până la ultima picătură deoarece ai putea să îi deranjezi pe ceilalți și să faci o impresie proastă. Pun pariu că nu vrei să fii la aceeași masă cu cineva care bea așa.

loading...

Add comment