Radio Simplu

6 mituri legate de păr care te fac să ți-l deteriorezi – nu mai face aceste lucruri dacă îți dorești să ai un păr lung și bogat

Să ai fire de păr lungi și dese este un vis pentru aproape fiecare fată, dar pentru ca părul tău să crească până la o asemenea lungime pare să fie imposibil. Motivul principal al acestui lucru se referă la mai multe mituri privind părul și creșterea acestuia care funcționează ca un obstacol principal în atingerea acestei ținte.

 

1. Îți cade foarte mult păr în pat

Ei bine, acest lucru nu este adevărat deoarece există un adevăr potrivit căruia pierdem pe o medie de 150-200 fire de păr pe zi și acesta este un proces natural datorită modificărilor foliculului; așa că nu trebuie să te îngrijorezi dacă observi că îți cade mult păr pe parcursul nopții.

 

2. Există anumite produse care îți grăbesc creșterea părului

În magazine observăm mai multe produse pentru păr care sunt așa-numite produse de creștere a părului, dar adevărul este că toate aceste produse, în special șampoanele, sunt aceleași cu cele ca șamponul obișnuit sau ca balsamul de păr pe care îl folosești în mod normal.

 

3. Atât șamponul cât și balsamul ar trebui aplicate pe toată lungimea părului

Lucrul ciudat cu privire la acest mit este că balsamurile ar trebui să fie aplicate în principal pe toată lungimea părului și nu la rădăcini deoarece îți va face părul să fie strălucitor și neted. Ei bine, acest lucru nu este adevărat deoarece balsamul ar trebui aplicat doar pe vârfurile părului.

 

4. Dacă îți tai vârfurile îți vei accelera creșterea părului

Acest lucru poate reduce într-adevăr vârfurile înspicate, dar niciodată nu îmbunătățește creșterea părului deoarece creșterea are loc de la rădăcini și nu de la vârfuri. Părul tău va arăta mult mai sănătos și mai strălucitor dacă îl tunzi frecvent, dar asta nu înseamnă că el va crește mai repede decât ar face-o în mod obișnuit.

 

5. Cozile la spate și cocurile fac ca părul tău să cadă

Deși atunci când îți prinzi părul strâns în coadă sau coc, el trebuie să suporte o anumită tensiune și riscă să se rupă, asta nu înseamnă că are mai multe șanse să cadă. Este de evitat într-adevăr să îți prinzi părul zilnic așa, dar nu ar trebui să te îngrijorezi că el ți-ar cădea din această cauză.

 

6. Există o diferență între părul bărbaților și părul femeilor

Se spune asta doar din cauza modului de a menține aranjate firele de păr. Femeile folosesc mai multe produse de păr pentru menținerea și stilizarea firelor de păr, în timp ce bărbații sunt mai superficiali în acest caz.

loading...

Add comment