Radio Simplu

6 mituri legate de alimentația sănătoasă în care nu mai este cazul să crezi

Despre alimentație sunt o mulțime de mituri. Mai multe decât despre Antichitate, probabil. Nutriționiștii recomandă diverse băuturi slab calorice, special concepute pentru slăbit, fructe în diverse combinații și stări. Pe de altă parte interzic orice e procesat, de la dulciuri la mezeluri. Majoritatea știm că în spatele acestor sfaturi se află și interese obscure așa că e greu acum să înțelegem ce e fals și ce e adevărat. Dar nu e imposibil.

1. Înlocuitorii de zahăr nu sunt calorici
Da, poate acești chiar nu conțin zahăr deloc, dar mintea noastră reacționează ca și cum aceștia chiar ar fi niște surse de dulce. Și din acest motiv poftele noastre sunt atât de intense. Și în acest fel de la o doză de băutură carbogazoasă ajunge și la trei sandvișuri.

2. Dietele care conțin lichide multe micșoarează stomacul
Stomacul ni se mărește după ce mâncăm, după aceea el își revine la forma inițială. Micșorarea acestuia este posibilă doar pe căi chirurgicale. Dietele ne ajută doar să facem porțiile de mâncare mai mici.

3. Cabohidrații se văd imediat pe siluetă
Pentru cei care nu pot trăi fără dulciuri: nu este adevărat. Ultimele studii au demonstrat că se depun în primul rând produsele care sunt foarte calorice. din acest motiv dietele care te obligă să-ți numeri caloriile au cea mai mare eficacitate.

4. Dacă după cină bei două linguri de oțet cu mere și un pahar cu apă grăsimea va dispărea
Nicio teorie științifică nu confirmă această idee. În plus există marele risc să îți fie afectate organele interne dacă vei consuma zilnic oțet.

5. Grapefruitul, ananasul și telina ard caloriile
Nu există fructe care să poată arde calorii. Adevărul este că ananasul conține fermenți capabili să distrugă proteinele. De aceea el combinat cu carnea fac posibilă digerarea mai repede.

6. Uleiul de măsline e util pentru siluetă
Până la urmă e un ulei, deci conține grăsimi și intră la categoria produselor grase. Ca să-ți faci o idee, cam 800 de calorii pentru 100 de grame. Așa că folosește-l cu grijă întotdeauna.

loading...

Add comment