Radio Simplu

6 lucruri pe care ar trebui să le știe orice mamă pentru a-și ține bebelușul în siguranță

Majoritatea mamelor de copii sub vârsta de un an (până la 73%) pun lucruri ca pături, jucării plușate în pat cu bebelușilor. Un sondaj realizat de American Baby și Safe Kids Worldwide asupra a aproximativ 4.500 de mame a oferit acest rezultat. Cu toate acestea, acest lucru este periculos și crește posibilitatea sufocării pentru copil.

 

1. Nu pune nimic care nu este necesar în pătuț

„Este doar un bebeluș care nici măcar nu se poate mișca.” Această frază trebuie să fie ignorată de toate noile mame deoarece trebuie să fii foarte precaut față de ceea ce ții în patul bebelușului tău.

Nu ar trebui să existe absolut nicio pernă sau pătură suplimentară. De ce să te riști cu lucruri care ar putea sufoca copilul tău? Cu siguranță nu merită riscul.

 

2. Folosește testul rolei de hârtie igienică atunci când alegi jucării

Deși multe guverne nu permit vânzarea de jucării care ar putea fi un pericol de înecare pentru copiii sub vârsta de 3 ani, nu există niciun rău în efectuarea unei reexaminări de către tine însăți. La urma urmei, este pentru siguranța copilului tău.

Doar pune jucăria într-o rolă de hârtie igienică goală. Dacă se potrivește, are toate șansele de a rămâne blocată în gâtul bebelușului dacă este înghițită din greșeală.

 

3. Nu lăsa bebelușul nesupravegheat

Somnul micuțului tău nu este o șansă pentru tine de a ieși din cameră și a lăsa copilul singur. Nu vrem să te sperii, dar neglijența pentru o secundă poate fi periculoasă.

Odată cu acest lucru, asigură-te că un monitor bun pentru copii este instalat în apropierea patului copilului tău, monitor care are o calitate bună a sunetului video și a sunetului.

 

4. Securizează casa

Acest lucru trebuie făcut înainte ca copilul să ajungă acasă. Există multe lucruri pe care bebelușul le poate pune în gură, multe lucruri care au colțuri ascuțite și, bineînțeles multe lucruri care sunt fragile. Acționează înainte de a fi prea târziu.

 

5. Dă-i bebelușului toate lucrurile solide deodată

La 6 luni de la naștere, orice mama este foarte încântată deoarece are ocazia să îi ofere preparate solide bebelușului ei; cu toate acestea, menține-ți entuziasmul la o limită. Este pentru prima dată când bebelușul tău gusta mâncare.

Anumite alimente ar putea cauza o alergie în acel mic corp delicat. Unii alergeni comuni sunt laptele, ouăle, arahidele, nucile, peștii, crustaceele, soia și grâul. Astfel, în general, este recomandat de medici să încerci toate ingredientele în același timp.

Dă-i copilului aceeași hrană timp de 4 până la 5 zile, apoi încearcă un alt aliment. În acest fel, copilul va începe, de asemenea, să dezvolte un gust pentru diferite tipuri de alimente.

 

6. Mesele și laptele trebuie reîncălzite cu grijă

Un vas de apă fierbinte este tot ce trebuie. Microundele nu sunt folositoare, nu numai din cauza posibilelor efecte dăunătoare asupra alimentelor, ci și din cauza faptului că schimbarea bruscă a temperaturii poate dăuna bebelușului tăi și poate provoca arsuri în gură.

Se recomandă să pui sticlele de lapte într-un castron cu apă fierbinte. De asemenea, amestecă bine mâncarea înainte de servire. Pentru lapte, pune câteva picături pe partea din spate a mâinii pentru a te asigura că este potrivit.

loading...

Add comment