Radio Simplu

6 lucruri în care toată lumea a crezut, însă care s-au dovedit a fi de fapt doar minciuni

În scopul de a obține multe like-uri și vizualizări, utilizatorii de Internet și comunitățile online inventează știri în speranța de crea curiozitate și naivitate. Împărtășim știrile, discutăm despre ele și nu avem suspiciuni că ceva este ciudat, până când cineva mai atent observă o urmă de Photoshop, o anumită neconcordanță sau verifică sursa.

 

1. Winston Churchill s-a născut într-o baie de femei dintr-un club

Această poveste a fost deja pe internet de mai mulți ani. De fapt, tot ce trebuie să faci este să verifici biografia lui Winston Churchill pentru a nu mai crede astfel de titluri.

Faimosul politician provine dintr-o familie nobilă și s-a născut în Palatul Blenheim.

Viitorii părinți s-au mutat în palat cu scopul de a avea copilul acolo și după ce el s-a născut, au organizat un bal pentru a sărbători.

 

2. Creierul elefanților reacționează la fel ca cel al oamenilor atunci când văd un cățel: li se par foarte drăguți

Această poveste frumoasă a făcut mulți utilizatori de internet mulțumiți, dar nu este altceva decât o minciună.

Oamenii de știință nu au realizat niciodată studii, dar alte cercetări arată că elefanții consideră că oamenii sunt potențial periculoși.

De aceea ei învață obiceiurile oamenilor, pot determina vârsta noastră aproximativă și pot chiar să își dea seama de diferența dintre diferitele limbi.

 

3. A existat la un moment dat un bărbat care și-a rupt gâtul și a murit după ce a călcat pe propria lui barbă

Hans Langseth, un bărbat care a lucrat la circ și deține recordul pentru cea mai lungă barbă a trăit până când avea 81 de ani și a murit în casa fiului său. Dar desigur, el nu și-a rupt gâtul călcând pe barbă.

 

4. Olandezii sunt cei mai înalți oameni din lume

Toată lumea iubește lucrurile exagerate pe Internet. Olandezii sunt cu adevărat înalți, dar înălțimea medie a bărbaților este de 1,8 metri. Cele mai înalte femei din lume sunt cele din Letonia – înălțimea lor medie este de 1,67 metri, iar femeile olandeze au 1,64.

 

5. Cu cât este mai răcoroasă camera în care dormi, cu atât sunt șansele mai mari să ai un coșmar

De fapt, adevărul este destul de diferit; un om de știință de la Universitatea din California a efectuat un studiu care a arătat că o creștere a temperaturii chiar cu un grad poate duce la probleme cu somnul.

Specialiștii din mai multe centre științifice au ajuns la concluzia că pentru a-și restabili complet resursele, corpul trebuie să aibă o temperatură neutră. Asta înseamnă că temperatura ar trebui să fie aceeași și ar trebui să fie potrivită în timp ce dormi.

 

6. Nu este sănătos să îți pocnești degetele

Ortopezii cred că pocnitul degetelor este dăunător; cu toate acestea, un studiu recent arată că oamenii care iubesc să-și pocnească articulațiile nu le fac niciun rău oaselor lor.

Ei bine, nu există dovezi solide care să demonstreze că pocnitul degetelor este util, deci această știre de pe internet este cu siguranță falsă.

loading...

Add comment