Radio Simplu

6 lucruri ciudate pentru bărbați în general dar foarte normale pentru Papa

Papă nu poate deveni decât un bărbat necăsătorit cu vârsta de peste 35 de ani, care are titlul de cardinal și un doctorat. Acesta este cel mai înalt pas în cariera unui preot catolic, ceea ce este incredibil de dificil de realizat. Dar de ce atât de mulți doresc acest lucru?

1. Papa are o mașină de ultimă generație
Papamobil – acesta este numele vehiculului special conceput pentru Papa. Anterior, Pontiful a fost purtat de 12 persoane pe un tron special, dar odată cu apariția tehnologiei în lumea noastră, a fost înlocuit cu o mașină. Dar de ce are o formă ciudată? Pentru a permite credincioșilor să vadă capul Bisericii Catolice în timp ce se mișcă în jurul orașului.

2. La Vatican au loc cursuri de exorcism
Acesta nu este un motiv în plus pentru a fi Papă, este doar un fapt interesant. Exorcismul este un ritual recunoscut de Biserica Catolică, inclusiv în Vatican. Există chiar și cursuri educaționale pentru exorcisti. Desigur, nu oricine poate veni la ele, ci doar preoții. Sunt cursuri și manuale, și profesori, dar nimic de la Hollywood în toate acestea: Exorcistii învață să elibereze din ei înșiși răul cu ajutorul rugăciunilor, a medicilor calificați și a psihiatrilor.

3. Papa are un serviciu chiar interesant
Ce decizii luați la locul de muncă? Papa rezolvă probleme de semnificație universală. De exemplu, numai în 1992, Papa Ioan Paul al II-lea a pus capăt procesului Galileo și a recunoscut că Pământul nu este un corp nemișcat, ci se învârte în jurul Soarelui.

4. Haine neobișnuite
Dzukketto, mozzetta – nu este meniul restaurantului italian, ci diferite părți ale garderobei papale. Și e destul de mare, în plus, țesături precum catifea și mătase sunt folosite în principal pentru coaserea hainelor, iar blănurile de aur, argint sunt pentru finisare. Unii papi își fac inclusiv parfumuri cu numele lor.

5. Papa are putere absolută în Vatican
Spre deosebire de monarhii multor state, Papa nu este un post “decorativ”. Papa are putere deplină asupra întregului Vatican și a Bisericii Catolice, iar titlul îi este dat pentru viață. El poate să modifice personal reguli din Biserică, să dispună de proprietatea ei, să proclame sfinții și multe altele.

6. Vatican e o țară bogată
 Vaticanul este o țară destul de bogată, toate fluxurile financiare ale lumii catolice curg aici: donații, venituri din turism etc. Vaticanul deține o mulțime de bunuri imobile mari în Europa și America Latină. Vaticanul are suficienți bani pentru a investi în industria țărilor dezvoltate și a cumpăra acțiuni.

loading...

Add comment