Radio Simplu

6 dovezi că în cel mai scurt timp omul va fi depășit de tehnologie

Rețelele neuronale sunt un tip de inteligență artificială. Sunt foarte asemănătoare cu sistemul nervos al omului. Are inclusiv capacitatea de a învăța singură. Așa că ea a ajuns la cote despre care noi încă nici nu ne putem imagina. Așa că îți vom spune ce pot face în acest moment rețele neuronale și încotro se îndreaptă acestea.

1. Redactează tablouri
Datorită serviciilor care folosesc în activitatea lor inteligența artificială pentru a prelucra imagini și video-uri, despre rețele neuronale au aflat mii de oameni. Aceste aplicații îți pot tranforma pozele în adevărate capodopere. Există chiar șansa să transformi anotimpurile prin clipuri. Printre altele ele nu doar ne distrează, dar și ne ajută foarte mult în probleme reale.

2. Pun un diagnostic mai precis decât o fac acum doctorii
anual, cam 20 de milioane de oameni mor din cauza infarctului. Așa că specialiștii au inventat moduri prin care un infart poate fi depistat în faze incipiente. În concluzie, un medic depistează riscul în 72% dintre cazuri, iar un aparat special conceput, o face cam la 74%. În acest fel ar putea fi salvate aproximativ 400 de vieți omenești.

3. Crește agricultura
Cei de la Microsoft au creat o aplicație care te ajută să știi care este cel mai bun moment pentru lucrări agricole. Frmierii participanți la experiment au avut recolte mai bogate cu 30-40% față de alte dăți, datorită sms-urilor primite din aplicație.

4. Descoperă hoții
În toată lumea se duce o luptă cu hoții de orice tip. Datorită aplicațiilor în acest sens, efortul a meritat. În acest fel sunt depistate toate tranzacțiile dubioase și cazurile de furt de identitate financiară au scăzut cu 10%.

6. Anunță despre rechini
Australia se află după SUA când vorbim despre atacurile rechinilor. Dar s-au inventat dronele cu inteligență artificială care survolează deasupra mării și anunță orice schimbare despre mișcarea rechinilor în apă.

loading...

Add comment