Radio Simplu

6 boli de care putem scăpa datorită amorului constant

Vei rămâne surprins, dar amorul chiar ne poate descotorosi de cele mai diverse boli posibile. De la migrene la strănut, această activitate nu a fost niciodată mai plăcută. Nu este o surpriză faptul că există beneficii pentru a face dragoste, dar acum a ieșit un nou studiu spunând că acest exercițiu poate face și altceva: să vindece migrene. Publicat in revista Societatii Internationale de Cefalee, studiul a constatat că mai mult de jumatate din participantii care suferă de migrene care au făcut dragoste au avut o îmbunătățire a simptomelor si 20 la sută au fost complet vindecați de dureri de cap. Potrivit cercetătorilor, este vorba despre endorfinele eliberate în timpul actului.

1. Crampele
Amorul poate ajuta în durerile din acea perioadă. Orgasmele determină mușchii uterini să se contracte și să elibereze substanțele chimice din creier care acționează ca un tratament natural pentru durere, ameliorând imediat crampele menstruale.

2. Frigul
De regulă, amorul s-a dovedit a avea efecte de stimulare a imunității care pot vindeca răceala obișnuită. Acesta ridică imunitatea și luptă împotriva virusului care ne face să răcim.

3. Amețelile de dimineață
Da, potrivit lui Gordon Gallup, psiholog la SUNY-Albany. El spune că acesta este cel mai bun mod de a vindeca amețeala de dimineață mai ales în cazul femeilor însărcinate. Specialistul crede că corpul unei femei respinge materialul tatălui, provocând boala, deci, dacă dezvolți o toleranță față de acesta, poți preveni chiar problemele de stomac.

4. Insomnia
După ce faci dragoste, corpul eliberează hormonul oxitocină, adică “hormonul ghemuirii”, care te face somnoros. Și femeile produc mai multă oxitocină decât bărbații.

5. Sughițul
Dr. Francis M. Fesmire a venit cu două remedii pentru sughiț, “masaj digital” și orgasme. El a spus: “Un orgasm are ca rezultat stimularea incredibilă a nervului vag. De acum încolo, voi recomanda amorul- culminând cu orgasmul – ca un fel de cură – totul pentru sughițul dificil care nu mai trece”.

6. Depresia
A fost dovedit că amorul ajută la îmbunătățirii sănătății psihice datorită prin numeroase studii. James Coan, profesor de psihologie la Universitatea din Virginia, spune: “Când faceți dragoste, eliberați hormoni deosebiți, inclusiv oxitocină și endorfine”. Și un studiu recent a constatat că acesta poate ajuta de asemenea, datorită substanțelor chimice care ameliorează starea de spirit, crește afecțiunea și conține antidepresive.


loading...

Add comment