Radio Simplu

5 sfaturi incredibile care chiar funcționează dar pe care puțini au curaj să le aplice

Cât de adevărat poate cucul să prezică anii, nu se știe încă exact. Dar un greier poate cu ușurință să înlocuiască un termometru. iar peștișorul de aur poate fi și un mini-bar, nu doar o piesă de decor. Sună ciudat? ei bine, să știi că aceste lucruri sunt posibile. Există soluții de avarie care funcționează atunci când nu ai la îndemână obiectele speciale.

1. Crichet în locul unui termometru
cum să afli ce temperatură e dacă nu ai la îndemână un termometru, un telefon sau un televizor? găsește un greier. Sunetele emise de aceștia au legătură cu temperatra de afară. Așadar, numără câte sunete produce un greier în 8 secunde și adună încă 5. Astfel vei obține temperatura exactă.

2. Un delfin înlocuiește un test de sarcină
Se știe că mamiferele acvaticeau capacitatea de a recepționa informații cu ajutorul valurilor apei. În capul delfinilor sunetul emis de valurile apei funcționează ca un radar. Scopul este ca delfinii să se anunțe reciproc despre pericolele care pot să apară. În acest fel se poate depista și o sarcină. cu ajutorul ecoului delfinii pot auzi copilul nenăscut. Aceștia înoată spre femeia însărcinată și o mângăie pe burtă.

3. Păstrează-ți dinții  în laptele de cocos
Neplăceri sunt la tot pasul. Iar dacă ți-a căzut un dinte, caută laptele de cocos. S-a demonstrat că apa de cocs este mult mai eficientă decât cea cu sare. E foarte important să pui dintele în lapte nu mai târziu de jumătate de oră după ce acesta a căzut. Dar neapărat trebuie să mergi la stomatolog.

4. Un elefant în locul unui meteorolog
Timp de 7 ani s-au făcut experimente care îi urmăreau pe elefanți. așa s-a dovedit că aceștia simt apropierea furtunilor de la mai bine de 100 de km. Așa că dacă ai în apropiere un elefant acesta te va ajuta să știi dacă mâine vei avea nevoie de umbrelă sau nu. Dacă elefanții pleacă din acel loc, cu sigurnță mâine va fi o zi urâtă.

5. Pește stricat în locul unei veioze
Mamiferele văd ult mai bine decât oamenii. Pentru ei s-au inventat diferite dispozitive pentru vizibilitatea pe timpul nopții. Dar ce să faci dacă nu ai la îndemână nimic cu care să luminezi? în acest caz te ajută un pește în proces de descompunere. Bacteriile care se hrănesc din cadavrul lui luminează suficinet de bine încât să te ajute să vezi. O altă variantă la fel de utilă pot fi și ciupercile.

loading...

Add comment