Radio Simplu

5 sfaturi care îți vor opri căderea părului și te vor ajuta să ai cea mai frumoasă coafură

Specialiștii spun că este normal să pierzi până la 100 de fire de păr pe zi. Dacă tragi o grămadă de aproape 60 de fire de păr și numai 5-8 dintre acesta rămân în mână, nu trebuie să îți faci griji.

Când există mai mult de 15, este un semn că ar trebui să acorzi atenție sănătății tale. În acel moment, nu este prea târziu să îți îngrijești părul, deci iată câteva sfaturi pe care le poți aplica.

Îmbătrânirea, stresul, poluarea, un stil de viață nesănătos și predispoziția genetică – există o mulțime de motive pentru căderea părului.

Și chiar dacă nu putem schimba lucrurile naturale, este încă posibil să punem acest proces în așteptare și să scădem cantitatea de păr pe care o pierdem.

Pe lângă tratamentele medicale și măștile de casă, există câteva sfaturi și obiceiuri utile pentru fiecare persoană care suferă de această problemă.

 

1. Spală-ți părul corect

– mai întâi, spune NU siliconului, parabenilor si sulfaților în produsele de îngrijire a parului!

– verifică tipul de păr și alege șamponul potrivit.

– spălatul excesiv este rău pentru tipul de piele uscată; spălarea prea rară este rea pentru tipul uleios.

– după spălare, nu îți peria părul în timp ce este ud.

 

2. Nu subestima periatul

Acel sentiment când îți vezi părul tău frumos… pe perie! Alegerea periei potrivite este esențială. Pentru cei care suferă de căderea părului, cea mai bună opțiune este un pieptene de lemn cu dinți mari. Nu uitați să o cureți cel puțin o dată pe săptămână.

 

3. Ai grijă la coafura ta

Nu numai tu poți fi stresat, parul tău este de asemenea pus sub presiune atunci când ai coafuri strânse. Coada ridicată, codițele împletite, împletiturile și chiar buclele trag de firele scurte și delicate de păr din pielea capului, precum și de rădăcinile părului, care îi afectează creșterea.

De-a lungul timpului, poate duce la pierderea parului sau agrava problemele pe care le ai deja.

Sfaturi:

– dacă problema cu căderea părului este cu adevărat serioasă, este mai bine să eviți coafarea excesivă.

– ca măsură de precauție, încearcă să păstrezi aceste coafuri numai pentru ocazii speciale.

 

4. Ai grijă la temperaturile ridicate

Ei bine, nu toți folosim instrumente de styling, dar este chiar posibil să trăim fără uscător de păr? Pentru majoritatea dintre noi, răspunsul este nu.

Dar pentru a avea un păr sănătos, merită să renunți, cel puțin ca o practică obișnuită. Căldura îți face părul fragil și subțire, iar el cade mai des. Dușurile fierbinți sunt de asemenea periculoase.

Sfaturi:

– permite-i părului să se usuce în mod natural, ori de câte ori este posibil.

– aplică spray-uri de protecție termică.

– reține principala regulă: dacă instrumentul de styling este prea fierbinte pentru piele, este prea fierbinte pentru păr.

 

5. Bucură-te de un masaj al scalpului

E timpul să-ți tratezi scalpul; un masaj al scalpului este o tehnică excelentă deoarece stimulează circulația sângelui, care este benefică pentru o nouă creștere a părului.

Cum să o faci:

– în duș, după aplicarea șamponului sau a balsamului, mișcă-ți degetele încet și ușor în jurul capului.

– mergi la salon pentru un masaj profesionist.

loading...

Add comment