Radio Simplu

5 scheme foarte cunoscute pe care le folosesc spărgătorii de case din toată lumea

În fiecare zi în toată lumea se comit sute de furturi. Să nu crezi că victimele lor sunt doar oamenii bogați sau vedetele. Hoții pot intra inclusiv în casele oamenilor simpli. Ei sunt greu de găsit și scapă repede de pradă din acest motiv cazurile nu mai pot fi rezolvate. Dar dacă e să știi exact punctele lor vulnerabile și să știi cum poți acționa ca să-ți protejezi casa, vei reduce considerabil riscul de a fi jefuit.

1. Hoții preferă țintele ușoare
Ca să fure dintr-o casă un hoț are nevoie de un interval de timp de 90 de secunde și 12 minute. Cel mai mult timp este folosit pentru depistarea locurilor cu lucrurile valoroase și ccu scoaterea acestora din casă. De aceea rău făcătorii se îndreaptă către locurile mai accesibile cum ar fi etajele inferioare, casele particulare nestradale, geamurile fără gratii.

2. Țintele preferate- casele care par nelocuite
Cele mai multe jafuri au loc în iulie și august, atunci când oamenii merg în concedii. Hoții au câtteva metode în acest sens. De exemplu ei urmăresc activitatea din cutia poștală. De asemenea ei mai lasă diverse lucruri în fața ușii. Dacă acestea rămân acolo mai multe zile e semn că în casă nu e nimeni.

3. Răuvoitorii pot să urmărească o perioadă casa
De obicei hoții își fac un plan înainte să atace. De exemplu ei se pot da drept colaboratori din diferite organizații ca să vadă în ce interval orar lipsește stăpânul de acasă. După aceea ei lasă semne ca să rețină locul. Semnele diferă de la caz la caz, dar dacă observi ceva straniu pe cutia poștală, ar trebui să te alarmezi.

4. Hoții caută lucruri mici care stau în locuri obișnuite
În primul rând ei caută bani, bijuterii, tehnică. După acceea mai sunt interesați de hainele scumpe, de încălțăminte, sau de obiecte de artă, parfumuri, medicamente sau arme. În genral îi interesează lucrurile mici care pot fi scoase ușor din casă.

5. Răufăcătorii sunt activi în mediul online
Atunci când postezi fotografii din vacanțe să ai în vedere faptul că ele sunt văzute nu doar de apropiații tăi ci și de cei ccare-ți vânează casa. De asemenea nu da foarte multe detalii despre casa propriu-zisă, pentru că așa hoții vor ști ddacă merită efortul unui jaf sau nu.

loading...

Add comment