Radio Simplu

5 remedii naturale cu ajutorul cărora poți să scapi de acasă de călcâiele crăpate

Îți este rușine să îți scoți pantofii în public din cauza călcâielor crăpate? În timp ce petrecem mult timp îngrijindu-ne fața, picioarele noastre sunt ignorate. Această lipsă de îngrijire și igienă determină crăparea călcâielor. Dacă este așa, noi te putem ajuta.

Bucătăria ta este o comoară de produse uimitoare cu proprietăți medicale care pot trata multe afecțiuni zilnice, inclusiv problema călcâielor crăpate. Noi îți vom oferi câteva remedii direct din bucătărie pentru a te ajuta să ai călcâiele perfecte pe care le-ai meritat întotdeauna.

 

1. Listerine și oțet

Ce sa faci:

– pregătește un amestec de o ceașcă de Listerine, o ceașcă de oțet alb și 2 cești de apă.

– pune-ți picioarele în amestec timp de 15 minute.

– scoate picioarele și curăță-le cu ajutorul unei pietre ponce pentru a elimina pielea moartă.

– clătește-le cu apă curată.

– usucă-le și hidratează-le.

Cât de des:

Repetă în fiecare zi până când călcâiele se vindecă.

De ce funcționează:

Listerine conține timol și alcool care ajută la combaterea ciupercilor pe unghii, vindecă picioarele crăpate, calmează pielea și tratează negii plantari. Acizii blânzi prezenți în oțet înmoaie pielea uscată și moartă, făcând-o ușor să se exfolieze.

 

2. Făină de orez, miere și oțet

Ce sa faci:

– fă un scrub prin amestecarea a 3 linguri de făină de orez, o linguriță de miere și 2-3 picături de oțet de cidru de mere. Se amestecă bine pentru a forma o pastă groasă.

– pune-ți picioarele în apă călduță timp de aproximativ 10 minute, apoi curăță-le cu grijă folosind pasta pentru a îndepărta pielea moartă.

Cât de des:

Repetă procesul de 2-3 ori pe săptămână.

De ce funcționează:

Făina de orez exfoliază, purifică și remineralizează pielea. Mierea este un antiseptic natural care ajută la vindecarea picioarelor crăpate. Oțetul este un acid ușor care înmoaie pielea uscată și moartă, făcând-o ușor să se exfolieze.

 

3. Bananele

Ce sa faci:

– pasează două banane coapte într-o pastă; asigură-te că bananele sunt coapte. Bananele nesaturate conțin acid care este aspru pentru piele.

– freacă ușor pasta de-a lungul picioarelor, inclusiv paturile unghiilor și părțile laterale ale picioarelor. Stai așa timp de 20 de minute.

– după 20 de minute, clătește-ți picioarele cu apă curată.

Cât de des:

Repetă acest lucru în fiecare seară înainte de a merge la culcare timp de 2 săptămâni sau până când ești mulțumit de rezultate.

De ce funcționează:

Banana este un hidratant natural al pielii. Conține vitaminele A, B6 și C, care contribuie la menținerea elasticității pielii și la păstrarea hidratării.

 

4. Miere

Ce sa faci:

– adaugă o ceașcă de miere într-o cada de apă caldă.

– pune-ți picioarele curate în amestec și masează-le ușor timp de 20 de minute.

– îndepărtează-ți ușor pielea folosind o piatră ponce.

– usucă-ți picioarele și aplică o cremă hidratantă.

Cât de des:

Acest lucru se poate face regulat înainte de a merge la culcare.

De ce funcționează:

Mierea este un umectant natural, adică atrage apa din țesuturile interioare spre straturile exterioare ale pielii. Această schimbare de lichid creează un efect de special care ajută pielea exterioară să se vindece.

 

5. Uleiul vegetal

Ce sa faci:

– curăță-ți bine picioarele.

– usucă-ți picioarele folosind un prosop moale.

– aplică un strat gros de ulei vegetal pe călcâie și pe picioare.

– pune-ți o pereche de șosete confortabile și lasă-le peste noapte.

Cât de des:

Zilnic înainte de a merge la culcare.

De ce funcționează:

Uleiul vegetal este ușor absorbit de piele. Cele mai multe uleiuri vegetale conțin vitamine cum ar fi provitamina A, D și E care contribuie la hrănirea pielii și la crearea de celule noi.

loading...

Add comment