Radio Simplu

5 reguli din eticheta modernă pe care e necesar să le cunoști

Conform Dicționarului Oxford, eticheta este un cod de comportament politicos. Cu toate acestea, de fapt, acest lucru nu este doar despre maniere, ci și despre cunoștințe și abilități care te vor ajuta la menținerea demnității în orice situație, să fii politicos și să arăți perfect. Tu cunoști cele mai importante reguli care te vor scoate în evidență în orrrice împrejurare?

1. Salutul
Salutul corect este foarte important. La urma urmei este despre tine și despre prima impresie pe care o lași. Prin urmare, merită să cunoști mai multe reguli:
– Strângerea mâinii trebuie să fie rapidă. Respectă spațiul personal al interlocutorului. Bătutul pe umăr chiar și când este vorba despre un bun prieten este considerat nepoliticos.
– Atunci când salută o doamnă, bărbatul poate să facă o mică reverență.

2. Stilul de a comunica
Punctualitatea este foarte importantă. La întâlnire ar trebui să vii la timp sau puțin mai devreme. Dacă întârzierea este inevitabilă, atunci este necesar să suni și să anunți. Fă complimente mai des. Este plăcut pentru interlocutor și îți arată cele mai bune calități. Cum ar fi abilitatea de a observa detaliile și interesul real față de o persoană.

3. Cunoștința femeilor cu bărbații
Normele privind bunele practici impun ca în timpul cunoștinței să fie un intermediar. De exemplu, un prieten comun, căruia  un bărbat sau o femeie îi poate cere să facă prezentările. Bărbatul nu duce niciodată geanta unei femei. Chiar dacă doar își dorește să ajute. Iar haina poate fi luată doar până la garderobă.

4. Hainele
Hainele potrivite pot da încredere. Nu este necesar să cumperi costume scumpe. De exemplu, în stilul masculin, cel mai important lucru este să ai pantofii perfecți, și jacheta ar trebui să fie pe măsură. Stilul femeilor trebuie de asemenea,să respecte regula potrivirii hainelor. În mod tradițional, femeilor li se recomandă să aleagă o fustă lungă și o jachetă, bluză deschisă. Această combinație accentuează silueta, arată eleganța și modestia.

5. La masă în vizită
Dacă printre invitații eistă oameni pe care nu îi cunoști, nu îi băga în seamă înainte de prezentările oficiale. Ai grijă la mâini. Sub nicio formă nu le pune pe masă. Acest lucru se aplică și pentru telefon. Altfel arăi că nu te ssimți bine printre invitați.

loading...

Add comment