Radio Simplu

5 mituri despre lăsarea sânilor în care nu mai are rost să crezi chiar dacă par foarte adevărate

Mastoptoza este un termen folosit pentru a descrie căderea naturală a sânilor. Pentru declanșarea acestui proces inevitabil contribuie mulți factori, cum ar fi fumatul, caracteristicile genetice, pierderea rapidă în greutate, vârsta. În articol veii găsi cele mai frecvente mituri despre prevenirea mastoptozei, în care nu ar trebui să crezi.

1. Principalul motiv al lăsării sânilor este alăptarea
Multe femei cred așa dar zadarnic. Alăptarea nu afectează apariția mastoptozei. Numărul de sarcini poate contribui la căderea sânilor din cauza deformării corpului femeii, dar există și alte motive pentru aceasta. Cel mai natural dintre ele este gravitatea pământului. Unele fete se confruntă cu lăsarea precoce a sânului, care poate apărea chiar înainte de vârsta de 20 de ani.

2. Exercițiile fizice întăresc sânul
Specialiștii în fitness oferă o mulțime de exerciții speciale care întăresc mușchii pieptului. Dar ei nu vor salva de la pleoștirea lor și nici nu îi vor trage în sus. Sânul de constă în principal din grăsime și pieptul real, iar forma sa nu poate fi modificată de nici un exercițiu. Cu vârsta, pielea devine mai putin elastica, iar glandele mamare in sine scad. Prin urmare, pieptul pare “devastat”. Exercițiile ajută doar la întărirea mușchilor pieptului, care se află în spatele lui de fapt.

3. Sânii mici nu se vor lăsa
Slăbirea sânului este o schimbare inevitabilă legată de vârstă, iar mărimea sânului nu împiedică acest proces. Pieptul de dimensiuni mari este mai predispus la o cădere rapidă. Dar chiar și pe un mic piept acționează atracția pământului și ligamentelor slăbite din cauza vârstei le este dificil să se facă față efortului de susținere.

4. Sutienul te va salva de lăsarea prematură a sânilor
Sutienul susține forma sânilor și pentru multe femei este un element esențial din dulap. Dar, purtarea constantă al sutienului, dimpotrivă, contribuie la cădere. Sutienul ridică pieptul și facilitează activitatea sangvină, astfel încât venele slăbesc rapid și își pierd capacitatea de a susține sânul în mod natural. Nu abandona complet sutienul, dacă simți durere și disconfort, de exemplu dacă faci sport periodic.

5. Alergatul va face sânul mai ferm
Alergarea și alte sporturi sunt cu siguranță folositoare pentru corpul nostru. Dar femeile trebuie să-și amintească faptul că în timpul unei alergări, pieptul face și mișcări intense. Această activitate nu îl întărește, ci mai degrabă îl întinde. 

loading...

Add comment