Radio Simplu

4 simptome ale proastei funcționări a rinichilor pe care nu ar trebui să le ignori

Corpul nostru funcționează într-un mod unic și ne informează prin semne diferite dacă ceva nu este în regulă. Suntem atât de ocupați cu viața noastră, încât de obicei, ignorăm mesajele sau semnele pe care ni le trimite organismul.

Dar la un moment dat trebuie să facem față consecințelor, însă ne va fi dificil să le gestionăm. Astăzi am adunat o listă de simptome care ne informează dacă există în neregulă ceva cu rinichii noștri.

 

1. Umflături la nivelul gleznelor, picioarelor și mâinilor

Fluidul suplimentar din organism nu va fi eliminat atunci când rinichii nu reușesc să-și îndeplinească funcția în mod corespunzător. Apoi retenția de sodiu începe, ceea ce duce la umflarea picioarelor, a mâinilor și a gleznelor.

Dar poate fi, de asemenea, un semn de boală de inimă sau ficat dacă părțile inferioare ale corpului încep să se umfle; este mai bine să mergi la doctor. Toate acestea pot fi împiedicate dacă ai grijă de tine. Medicamentele, înlăturarea lichidului din organism și reducerea la minimum a cantității de sare vor ajuta de asemenea la tratarea acestei afecțiuni.

 

2. Dureri de spate

Dacă ai dureri de spate în mod regulat, atunci ar putea fi un semn de insuficiență renală. Durerea din zona șoldurilor sau din partea din față este de asemenea o indicație că rinichii nu funcționează corect.

Pungile mari, umplute cu lichid, formate pe rinichi sunt cunoscute sub numele de chisturi care cauzează de asemenea dureri de picioare și spate. Diferența dintre durerile normale de spate și cele legate de rinichi constă în faptul că vei avea temperatură, senzație de rău, vărsături și urinare frecventă.

 

3. Pungile sub ochi

Ele sunt un semn precoce al insuficienței renale atunci când zona din jurul ochilor devine umflată. Se întâmplă atunci când o cantitate mare de proteine ​​este descărcată în urină și corpul tău se oprește pentru a păstra această proteină.

 

4. Tensiune ridicată

Tensiunea arterială ridicată este un semn comun al insuficienței renale. Deșeurile și lichidele suplimentare au fost filtrate prin nefroni mici care sunt prezenți în rinichi, dar sângele tău nu primește suficiente elemente nutritive și oxigen atunci când aceste vase de sânge se distrug și asta duce la hipertensiune arterială.

 

5. Culoarea urinării

Procesul de urinare este gestionat de rinichi, toate deșeurile și fluidele fiind eliminate prin urinare. Dacă observi o schimbare a culorii, a frecvenței sau a mirosului de urină, mergi la doctor.

 

3. Probleme cu somnul

Dacă rinichii încep să eșueze, atunci toxinele nu se vor elimina din corpul tău și nivelul lor ridicat te va face să îți fie dificil să dormi. Deci, ori de câte ori simți că îți este greu să dormi, s-ar putea să existe o șansă de eșec al rinichilor.

Apneea este frecventă la persoanele care au probleme cu rinichii. Este o tulburare în care o persoană simte una sau mai multe pauze în respirație în somn.

 

4. Respirație îngreunată

Există două motive pentru care boala rinichilor și dificultățile de respirație sunt legate. Mai întâi, când rinichii nu mai funcționează corect, lichide suplimentare se mută în plămâni. În al doilea rând, oxigenul din corp este în cantități mici din cauza anemiei și astfel cauzează dificultăți de respirație.

loading...

Add comment