Radio Simplu

4 obiceiuri care îți fac viața să fie una jalnică – trebuie să renunți la ele cât mai repede

Arthur Schopenhauer a spus că lașii creează lași, vrăjitorii creează ticăloși, iar învinșii pot crea doar învinși. Immanuel Kant, pe de altă parte, a susținut că personalitatea nu poate fi moștenită și că ea este formată din influența experienței interioare și a circumstanțelor externe. El a crezut că este posibil să ne putem dezvolta și să lucrăm la personalitate.

Există o altă teorie care spune că o persoană nu poate face nimic asupra vieții deoarece toate eșecurile sunt fie intrigi ale dușmanilor, fie sunt destinate să existe. Această teorie este de obicei adoptată de adevărații perdanți.

 

1. Dai vina pe oricine altcineva pentru eșecurile tale

Nu ai putut trece examenele de admitere? Acest lucru se datorează faptului că poți intra la o facultate sau universitate numai dacă ai legături sau bani. Nu ai primit bonusul la locul de muncă? Este pentru că șeful tău despotic preferă doar rudele și prietenii apropiați.

Prietena ta te-a părăsit? Asta pentru că are o moralitate îndoielnică (dacă e un prieten, atunci e un ticălos). Ai rămas fără pâine acasă și nu există pâine la magazin? Dovada evidentă a unei conspirații universale împotriva ta.

Încercarea de a găsi pe cineva asupra căruia să dai vină îți dă sentimentul fals că problema este rezolvată. Cu toate acestea, se întoarce din nou în scurt timp. Acesta este motivul pentru care oamenii de succes nu caută pe cineva să dea vina, ci încearcă să găsească soluții pentru a nu mai avea niciodată probleme.

 

2. Te compari cu ceilalți

Oamenii iubesc să se compare cu alții. Nu contează pe cine alegi ca punct de referință (oameni mai de succes sau mai puțin de succes), rezultatul nu îți va face niciun bine. Dacă te compari cu cineva foarte reușit, atunci vei simți mereu mila pentru tine.

Aceasta este una dintre cele mai distructive emoții umane și încetinește dezvoltarea unei persoane. Dacă pe de altă parte preferi să te compari cu cineva care este mult în urma voastră, atunci vei avea ocazia să te scuzi de lipsa de inițiativă.

Cu toate acestea, sunt necesare comparațiile pentru a evalua dezvoltarea noastră personală; dar nu ar trebui să te compari cu ceilalți, ci cu sinele tău trecut (ceea ce ai fost la 10, 5 ani sau cu un an în urmă).

 

3. Nu crezi în tine însuți

„Nu trebuie să te întinzi mai mult decât îți ajunge plapuma!”, „Nu întinde coarda!”, aceste cuvinte sunt iubite de perdanți. Pentru a găsi o sursă suplimentară de venituri, a învăța o nouă limbă, a îndrăzni să faci un compliment unui străin – toate aceste acțiuni necesită efort.

Este mult mai ușor să găsești o scuză și să nu încerci să-ți schimbi viața. Chiar și să admiți faptul că întâmpini dificultăți va fi primul pas pentru a înțelege situația actuală și pentru a elabora un plan de acțiune.

Trebuie să înțelegi că orice obstacol, fie că este vorba de o criză economică, fie că stelele sunt în poziția greșită, îți încetinesc drumul către succes.

 

4. Renunți la țelurile și principiile tale

Mulți oameni vor să se plângă de nenorocirile lor, să urmeze sfaturile altora, să-și schimbe convingerile și obiectivele de câteva ori pe zi sau chiar să renunțe la ele din cauza celor mai mici dificultăți.

Un ratat poate fi un vegetarian astăzi, dar mâine ar putea începe să îi judece pe cei care nu mănâncă carne deoarece trupurile lor nu primesc suficientă vitamină B12. Un scop este un simbol care ne arată calea chiar și în întuneric complet.

Principiile noastre sunt un zid care ne țin pe calea cea bună. Roy Disney a spus odată: „Nu este greu să iei decizii odată ce știi care sunt valorile tale.” Când apar dificultăți, oamenii de succes caută o soluție pentru a le depăși, nu o modalitate de a-și schimba obiectivele.

loading...

Add comment