Radio Simplu

4 motive pentru care societatea așteaptă de la tine să ai neapărat un partener

Ai observat vreodată că oamenilor care nu sunt implicați în relații prietenii încearcă mereu să le dea sfaturi, să îi susțină, să-i compătimească, să-i îmbărbăteze, iar când discuția devine mai interesantă aceștia vin cu ideea căsătoriei? Dar oare de ce lumii din jur îi pasă atât de mult dacă cei singuri au sau nu șanse la o realție?

1. E o religie nouă pe care e păcat să nu o urmezi
Iubirea din zilele noastre chiar este ca un fel de religie. Cvasi-religia este o cultură pseudo-spirituală a oamenilor cu idei diferite. De exemplu: divizarea vedetelor, supunerea la regumuri politice, entuziasmul pentru activitățile sportive sau pentru iubire. Da, nicio idee nu e mai puternică decât cea a iubirii.

Ni se sugerează sub orice formă că scopul vieții trebuie să fie găsirea jumătății lipsă. Și în teorie e un lucru bun că se investesc atât de multe lucruri pentru iubire. Doar că acest subiect are și scopuri ascunse. Din cauza aceasta, mulți oameni singuri sunt considerați niște “oi negre”. Încă din grădiniță suntem învățați să luptăm pentru găsirea partenerului perfect. Toate filmele și cărțile asta transmit.

Fetițele așteaptă cu nerăbdare fluturașii din stomac, iar adolescenții sunt mereu întrebați de rude când se căsătoresc. Ca să-i mai liniștească pe cei care nu au aceste planuri, se invocă timpul care mai e destul. Și în acest fel trăim cu două idei: că fără un partener nu suntem compleți și că timpul fuge.

Ce să mai spunem despre adulții în această situație care fac orice ca să-și găsească pe cineva?

2. Acesta este un mod de afirmare pentru unii oameni
Dacă nu este vorba despre rudele care-și fac griji pentru viitorul neamului vostru, ci doar despre prietenii tăi care deja sunt căsătoriți și care își doresc dintr-un motiv anume ca și tu să te legi la cap, care-ți țin mereu morală că nu este în regulă să nu ai și tu pe cineva, cel mai probabil este vorba despre nevoia lor de a se afirma. Gândește-te dacă are rost să le asculți sfaturile.

3. Este avantajos pentru guvernare
Oamenii singuri nu prezintă niciun avantaj pentru conducere. Iată de ce. Oamenii căsătoriți contează pentru angajatori pentru că au nevoie de stabilitate, băncile au nevoie de clienți căsătoriți pentru credite, un bărbat în căutarea iubirii e important pentru prestatorii de servicii, iar saloanele de frumusețe depind de femeile care-și caută partener.

4. Încă nu e uitată istoria
Ce ne-am face fără motivele istorice. Căsătoria era o legătură sfântă care se forma în fața lui dumnezeu și doar moartea o putea distruge. Chiar și despre sentimentele de la început s-au scris opere de diverse genuri. Regii erau obligați să aibă o aleasă la care să se întoarcă după războaie, domnițele trebuiau să aibă un admirator pe care să-l viseze nopțile. Această epocă s-a încheiat, dar tradiția care s-a transmis din generație în generație a rămas până astăzi în viața oamenilor. De aceea multă lume se mai crede în povești și-ți recomandă și ție să te porți ca o prințesă sau ca un prinț.

loading...

Add comment