Radio Simplu

4 momente la care trebuie să ai grijă dacă vrei să “citești” oamenii pe care-i întâlnești

Există multe moduri de a citi nu doar gândurile unei persoane, ci ideile, speranțele și temerile sale profunde. Abilitatea de a vedea oameni cum sunt ei cu adevărat poate fi dezvoltată de toată lumea: este suficient să știi despre câteva detalii din comportamentul interlocutorului, la care ar trebui să fii atent. Practică “citirea oamenilor” mai des, transform-o într-un  un obicei și după un timp vei fi imposibil de înșelat.

Oamenii sunt întotdeauna trădați de gânduri și de sentimente. AdMe.ru vă va dezvălui câteva secrete care vă vor ajuta să vedeți acest lucru. Desigur, de fapt, există mai multe subtilități și secrete aici – și sute de articole nu vor fi suficiente pentru a acoperi complet acest subiect. Dar chiar și această scurtă informație va fi suficientă pentru a învăța să observați în împrejurimile multe lucruri interesante.

1. Pentru început stabilește limitele
Toți oamenii sunt diferiți și fiecare are propriile obiceiuri și caracteristici. Cineva face întotdeauna curățenie pe masă, cineva într-un mod amuzant își ridică nasul, își leagănă picioarele sau își atinge bărbia. Aceste trăsături de comportament pot vorbi despre nervozitate, neîncredere și multe altele.

2. Urmărește și analizează
Pentru un tablou complet, este util să observi interlocutorul din lateral: cum se comportă înainte de a comunica cu tine, cu alte persoane, ce spune limbajul corpul său. În timpul conversației cu tine, se va comporta puțin diferit, va încerca să te impresioneze. Comparând ceea ce ai văzut, vei obține mult mai multe informații despre persoana respectivă. După întâlnire, de asemenea, nu te grăbi să pleci – vezi dacă dispoziția și comportamentul lui s-au schimbat.

3. Ajustează întotdeauna contextul
Toți oamenii din societate joacă în mod inconștient roluri și se adaptează unii altora, reflectând gesturile oamenilor pe care îi simpatizează sau pe ale celor pe care doresc să îi impresioneze. Schimbă contextul în care se află cel pe care încercerci să îl citești deoarece pot exista reguli diferite în cercuri diferite. De exemplu, în unele țări, contactul vizual este respins deoarece în general e menit să arate respect și nu din cauza unui sentiment de jenă.

4. Ai încredere în intuiția ta
Conștiința noastră nu este întotdeauna capabilă să surprindă întregul spectru de mișcări minuțioase ale expresiilor faciale, schimbări de comportament și gesturi. Dar percepția noastră interioară niciodată nu dooarme. Uneori nici măcar nu putem înțelege ce ne deranjează la interlocutor, dar intuitiv știm că nu ar trebui să avem încredere. Acesta este modul în care funcționează intuiția. Poate că ar trebui să o dezvolți și ar trebui să o asculți mai des. Desigur, uneori, este posibil să ne înșelăm în evaluările lor de intuitiv, dar treptat, vom face mai puțin din aceste erori.

 


loading...

Add comment