Radio Simplu

3 semne ale infarctului pe care femeile le ignoră

Infarctul cardiac sau infarctul miocardic este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. În fiecare an, mai mult de 735.000 de americani mor de boli de inimă. Este o problemă foarte gravă atât la bărbați, cât și la femei. Majoritatea acestor tipuri de atacuri sunt cauzate de fibrilația ventriculară a inimii, care apare înainte ca victima să ajungă în camera de urgență. În prezent, rata de supraviețuire oscilează la aproximativ 90%, iar între 1 și 10% dintre cei care suferă mai târziu sunt cei care au suferit leziuni grave ale mușchiului cardiac. Cu toate acestea, există unele simptome pentru care – în special femeile – ar trebui să acorde o atenție deosebită, deoarece pot să fie un semnal clar că cel mai rău este pe cale să se întâmple. Nu le ratați!

1. Indigestia
Acesta este un semn al atacului de cord care este frecvent neglijat deoarece este înțeles greșit și considerat o problemă de digestie. Multe femei sunt ocupate cu rutina de a avea grijă de familie și, ca urmare, nu se gândesc la asta ca la un avertisment al atacului de cord. Dacă se întâmplă să existe alte semne, cum ar fi transpirația sau dificultatea de a respira, trebuie să iei o pauză de la obiceiurile tale zilnice pentru o perioadă scurtă de timp și să fii cu familia și prietenii mai mult timp înainte de a fi luată de la ei prea devreme.

2. Durere în piept
Se poate spune că o durere în torsul organismului este cel mai frecvent simptom al atacului de cord, dar unele femei îl pot experimenta diferit decât bărbații. Poate părea o senzație de stoarcere sau saturație, iar durerea poate apărea oriunde pe piept, nu doar pe partea stângă. De obicei, conform experților din domeniu, este ceva foarte neplăcut. Practic, se simte ca și cum ai avea o presiune în zona respectivă.

3. Durere în brațe, gât și spate
Acest tip de durere este mai frecventă la femei decât la bărbați. De fapt, ea poate fi confundată, așteptând ca disconfortul să se concentreze în piept și brațul stâng, nu pe spate sau pe maxilar. Cu toate acestea, durerea poate fi graduală sau bruscă și poate crește sau scădea în funcție de situație. Chiar te poți trezi dacă dormi. Nu ezita să consulți un medic dacă ai orice simptom neobișnuit sau inexplicabil oriunde în corp. Este mai bine să previi decât să tratezi o boală. 

 

loading...

Add comment