Radio Simplu

3 moduri naturale prin care să îți desfunzi tipurile diferite de pori în funcție de pielea ta

Porii măriți apar adesea pe frunte, pe nas și pe bărbie. Ei îți strică aspectul și te pot face să aplici un strat copios de pudră și fond de ten. Dar este mai bine să rezolvi această problemă în alte moduri.

Cea mai obișnuită cauză a apariției lor este activitatea excesivă a glandelor sebacee; odată cu un tip de ten gras, se eliberează o cantitate mare de sebum. Ca urmare, porii sunt măriți și înfundați Dacă nu acordăm atenție acestei probleme în timp util, s-ar putea să ajungem la acnee.

 

1. Porii măriți

Pentru a scăpa de această problemă, există moduri diferite de a micșora porii de pe față. Acestea sunt opțiunile de bază pentru rezolvarea problemei porilor măriți:

– fă cuburi de gheață din apa minerală; șterge-ți fața cu aceste cuburi în fiecare dimineață și seară, masându-ți cu atenție zonele cu probleme.

– utilizează o mască de argilă la fiecare 3 zile; argila are un efect bactericid și tonifiant asupra pielii. Folosește lut alb și albastru, care strânge porii și elimină strălucirea grasă.

– aplicarea unei măști din albuș de ou te va ajuta de asemenea să elimini problema porilor dilatați. Amestecă un albuș cu două lingurițe de zeamă de lămâie; aplică un strat subțire și întinde-l pe față. Când amestecul este complet uscat, spală-l cu apă caldă.

 

2. Pori lăsați

Dacă ai porii lăsați, încorporează următoarele sfaturi în ritualurile tale de zi cu zi:

– o lingură de suc de aloe amestecat cu albușuri de ou bătut. Masca ajută la îngustarea porilor și îndepărtează strălucirea de pe pielea grasă.

– două linguri de amidon din cartofi amestecate cu piure de mere verzi. Masca îți permite să elimini punctele negre și să reduci apariția petelor și pistruilor.

– adaugă două linguri de făină de ovăz sau de mălai la albușul bătut. Acest amestec este potrivit pentru pielea matură și face ca fața poroasă să fie perfect netedă și hrănită cu toate elementele necesare.

 

3. Porii înnegriți

Dacă porii tăi au puncte negre, atunci înseamnă că sunt deja suficient de înfundați. Pentru a scăpa de această problemă, adaugă următoarele rețete la rutina ta cu cuburi de gheață și măști din argilă sau albuș de ou (măștile trebuie alternate):

– se amestecă 3 linguri de miere cu 1 linguriță de pudră de scorțișoară. Datorită naturii fin măcinate a mirodeniilor, masca este perfect potrivită pentru peeling-ul delicat al pielii. Masează-ți fața timp de câteva minute după ce ai spălat-o cu apă caldă pentru a deschide porii.

– se amestecă laptele cu gelatină în proporții egale și se încălzește într-o baie de apă sau într-un cuptor cu microunde până când acestea se dizolvă. Aplicați soluția pe față cu o pensulă sau cu mâinile. Pentru a ușura eliminarea după mască, adaugă unul sau mai multe straturi atunci când primul se usucă. După 20-25 de minute, începe să îndepărtezi masca uscată de pe față.

– dacă ai piele delicată și acest proces este prea dureros pentru tine, dă-ți masca jos cu apă caldă, apoi utilizează un hidratant liniștitor.

loading...

Add comment