Radio Simplu

12 lucruri uluitoare care se întâmplă cu creierul și corpul tău atunci când ai inima frântă

Un eveniment emoțional traumatic nu te afectează doar psihic, ci și fizic. Când cineva ne părăsește, simțim că totul s-a terminat, iar lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel. Iată 12 consecințe grave pe care le poate avea suferința emoțională asupra organismului tău:

 

1. Durere fizică

Când treci printr-un astfel de stres emoțional, e posibil să simți durere în aproape fiecare zonă a corpului. Se manifestă sub diferite forme.

 

2. Nivel ridicat de stres

Nivelul de stres va fi atât de ridicat, încât uneori este dificil și să stai pe scaun un minut pentru a te relaxa. E posibil să ai în permanență sentimentul de anxietate.

 

3. Poftă de mâncare haotică

În funcție de modul în care corpul tău este obișnuit să facă față stresului, e posibil să alegi să mănânci totul din frigider sau să te înfometezi.

 

4. Tristețe acută

Acest tip de afecțiune emoțională severă poate lăsa cicatrici profunde și de lungă durată. Există o mulțime de persoane care nu pot face față singure durerii. Dacă crezi că suferi de depresie, cere ajutor.

 

5. Dificultate de concentrare

E normal să nu reușești să te concentrezi după ce treci printr-o astfel de experiență traumatizantă. Uneori, îți poate fi greu să faci până și cele mai simple lucruri.

 

6. Ritm scăzut al bătăilor inimii

Atunci când treci printr-o dezamăgire amoroasă, consecințele asupra corpului tău pot fi severe. Încetinirea ritmului bătăilor inimii poate fi una dintre ele. Dacă crezi că suferi de asta, consultă medicul.

 

7. Insomnie

Oamenii care suferă din dragoste au cel mai frecvent probleme cu somnul. E imposibil să adormi într-un pat gol și să te gândești doar la momentele frumoase petrecute împreună.

 

8. Sensibilitate ridicată

Toată durerea prin care treci te face extrem de sensibilă. Îți faci prea multe griji cu privire la oameni sau la cuvinte care nu înseamnă mare lucru. Încearcă să stai departe de grupuri mari de oameni și de locuri aglomerate ca să nu ai parte de stres în plus.

 

9. Singurătate

E o dorință normală cineva căruia i-a fost frântă inima. Ai nevoie de un loc unde să te simți în siguranță și  liniștită pentru a putea reflecta la tot ceea ce s-a întâmplat.

 

10. Menstruație întârziată

Toată lumea știe nivelul impactului pe care îl are stresul asupra sănătății femeilor. Nivelul ridicat de stres poate provoca întârzierea sau chiar absența menstruației.

 

11. Sistem imunitar slăbit

O cădere nervoasă poate reduce nivelul protecției sistemului imunitar. Protejează-te și stai departe de viruși și infecții.

 

12. Pierderea încrederii de sine

Cel mai rău lucru pe care ți-l poate face suferința după despărțire e să-ți pierzi încrederea de sine. Câteodată te întrebi dacă chiar meriți dragostea cuiva.

 

loading...

Add comment