Radio Simplu

10 lucruri de făcut în dormitor cu partenerul tău pentru o relație fericită

Ce face un cuplu mai fericit? În această eră a mișcării permanente e destul de dificil să mai acorzi atenție și oamenilor din jur la câte activități zilnice avem și totuși există cupluri care trăiesc într-o armonie perfectă. Acest lucru este posibil pentru că partenerii sunt suficient de maturi și au obiceiuri comune. Ce fac în timpul zilei e la fel de important ca ce se întâmplă între ei seara. Dacă ai impresia că relația ta devine monotonă cu siguranță vrei să afli din secretele pe care le au cuplurile fericite.

1. Uită de muncă
Pentru că e timpul pentru relaxare, nu pentru muncă până la urmă. Așa că lasă munca la o parte, pentru că și relația are nevoie de timp. Până a doua zi când ajungi la birou și vei putea rezolva urgențele, caută o metodă să te apropii de partener.

2. Rezolvați-vă problemele conflictele
Să mergi la somn cu resentimente și cu ideea că partenerul tău va avea un somn neliniștit poate fi stresant și deconectant. De aceea, dacă ați intrat într-un conflict seara, încercați să-l rezolvați până să mergeți la somn.

3. Lasă telefonul
Utilizarea telefonului seara nu doar că-ți strică din relația cu partenerul, dar și-ți influențează negativ și somnul. Nivelul oxitocinei, un hormon produs anume înainte de culcare, scade din cauza luminii telefonului, așa că e important să-l oprești seara.

4. Culcați-vă în același timp
Dacă mergeți la somn în același timp vă îmbunătățiți vizibil viața amoroasă, dar vă și apropiați mai mult psihic. Și ce poate fi mai frumos decât să adormi în brațele omului pe care-l iubești?

5. Faceți-vă complimente
E foarte plăcut să mergi la somn știind că ești iubit și prețuit. Specialiștii recomandă ca la finalul unei zile lungi să găsești 3 lucruri pe care le apreciezi la partener și să i le spui. În așa fel somnul amândurora va fi unul foarte relaxat.

6. Formați-vă o rutină
Să faceți din pregătirea pentru somn o rutină poate să vă fie de foarte mare de ajutor. Vă apropie, vă face mai puternici. De asemenea creierul va fi deja programat pentru somn, întrucât el va ști când și cum exact se întâmplă lucrurile.

7. Vorbiți lucruri personale
Unele cupluri au discuții despre ce simt, despre nevoi, despre așteptările relației. Pot să vorbească despre eșecurile din trecut și despre visele lor. Acesta este un semn că au o relație puternică.

8. Cuplurile fericite se ghemuiesc
E de neprețuit sentimentul că ești ținut cu grijă în brațe de cineva drag ție. Numai gândul la relaxarea pe care o simți atunci te face să vrei să vină mai repede seara ca să te bucuri de momente speciale cu partenerul tău.

9. Nu vă certați înainte de somn
Să știți că e foarte lipsit de comfort gândul că urmează să te culci nervos sau supărat iar a doua zi te vei simți foarte obosit.

10. Nu bea și nu fuma înainte de somn
Nicotina și alcoolul influențează negativ somnul, ajung să cauzeze chiar și insomnii. Cu sguranță niciun cuplu nu dorește să-și tuineze somnul din cauza acestor factori pentru că nu e ceva ce ți-ai dori cât ești cu partenerul.

loading...

Add comment