Radio Simplu

Klaus Iohannis, anunțul șoc al momentului: O veste proastă: „Vestea proastă pe astăzi este că suntem în prima zi în care…”–-

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut un nou anunț legat de pandemia de coronavirus.
Klaus Iohannis a declarat că România a depășit pragul de 1000 de noi cazuri și că nicio lege nu poate opri virusul.

„Vestea proasta pe astăzi este că suntem în prima zi în care avem peste 1000 de persoane detectate cu noul coronavirus. Este foarte trist, dar tristețea nu rezolvă problema. Putem să o rezolvam împreună respectând măsurile de distanțare, de igienă.

Acum, Guvernul are la dispozitie noul instrument, noua lege care reglemeantează izolarea, carantinarea, dar nicio lege nu oprește un virus. Aici e nevoie de contribuția noastră, a tuturor”, a spus Președintele României.

Iohannis: După negocieri complicate, România a obținut 79, 9 miliarde de euro
După Consiliul European de la Bruxelles, acolo unde s-a negociat împărțirea fondului de peste 750 de miliarde de euro, președintele Klaus Iohannis a anunțat câți bani a obținut România.

„Am ajuns la un acord. Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România. Iată că după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere am obținut pentru România o sumă impresionantă: 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene – negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.

Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este de asemenea foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relaxare, pentru revigorare economică.

Repet: 79, 917 miliarde, deci 80.000 de miliarde de euro vom folosi pentru a pune în practică pe de o parte planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu guvernul deja din ianuarie și în cel mai scurt timp va fi finalizat pentru a fi pregătiți să începem implementarea, iar pe de altă parte lucrăm de o vreme bună deja la planul național de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene pentru a primit fondurile pentru relansarea economică.

Iată deci că până acuma ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos, încă o dată: este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european și vom merge mai departe, fiindcă acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României”, a declarat Klaus Iohannis.