Radio Simplu

Întinderi care te vor ajuta să îți calmezi durerile de sciatică

O întindere făcută corect te poate ajuta să te simți mult mai bine. Durerea de sciatică este foarte greu de gestionat, dar exercițiile potrivite te pot ajuta să o reduci.

Pornind din partea inferioară a spatelui tău și coborând până spre picior, nervul sciatic suferă în momentul în care niște mușchi rigizi pun presiune pe el.

Întinderile vor calma durerea, dar acestea trebuie să făcute cu atenție. Exercițiile pentru înlăturarea acestui tip de durere te va ajuta și pe termen lung, mai ales dacă le vei executa corect în fiecare zi.

1. Porumbelul înclinat

Această poziție este una foarte comună pentru cei care practică yoga. Ea are rolul de a deschide șoldurile. Această întindere are o serie de alternative.

În cazul în care te afli abia într-un stadiu incipient al tratamentului trebuie să începi de la varianta înclinată.
După ce vei reuși să execuți această poziție fără nicio problemă si mai ales fără să simți durere vei putea să treci la alte variante ale acestui exercițiu.

În timp ce te afli pe spate, adu piciorul drept într-un unghi drept. Împinge ambele Apoi împinge ambele mâini în spatele coapsei blocându-ți degetele.

Ridică piciorul stâng și fixează glezna dreaptă pe genunchiul stâng. Păstrează această poziție pentru câteva momente. Aces exercițiu este bun pentru mușchiul piriformis care uneori se inflamează și pune presiune pe nervul sciatic.

Fă același exercițiu și cu celălalt picior.

2. Porumbelul pe șezut

Stai cu picioarele întinse fix în fața ta. Îndoaie piciorul drept, punându-ți glezna dreaptă pe vrful genunchiului stâng. Înclină-te apoi în față, și lasă partea superioară a corpului tău să ajungă la coapsă.

Ține această poziție între 15 și 30 de secunde. Acest excercițiu îți va relaxa partea inferioară a spatelui. Repetă și pentru cealaltă parte a spatelui acest exercițiu.

3. Porumbelul în față

Înghenunchează pe podea și stai cu palmele lipite de podea. Ridică piciorul drept și trage-l în față. Împinge și piciorul tău drept în afară, în spatele tău, lipit de podea.

Alternează greutatea corpului tău de la picioare la mâini. Totuși cea mai mare parte a greutății trebuie să fie susținută de picioare. Nu uita să respiri adânc.

După aceea, lasă greutatea să îți fie susținută de mâini. La final repetă aceste exerciții cu cealaltă parte a corpului tău.

4. Genunchiul adus spre umăr opus

Această întindere ușoară ajută la ameliorarea durerilor sciatice prin slăbirea mușchilor gluteali și piriformi, care se pot inflama și pot presa nervul sciatic.

Întinde-te pe spate cu picioarele întinse și cu vârfurile îndreptate în sus. Îndoaie piciorul drept și prinde mâinile în jurul genunchiului.

Scoate cu grijă piciorul drept pe lângă corp, spre umărul stâng. Păstrează acea poziție pentru cel puțin 30 de secunde. Nu forța dacă începi să simți o durere.

Trebuie să ai mai degrabă senzația de întindere decât de durere. Împinge piciorul în așa fel încât acesta să revină în poziția sa inițială.

Repetă pentru fiecare picior de trei ori și apoi schimbă piciorul. Specialiștii în medicină sau în gimnastică spun că nu trebuie să ne lăsăm păcăliți de fimulețe pe care le vedem.

Este firesc să ne mișc=ăm mai încet decât cei care ne demonstrează mișcările, așa că la primul semn de durere trebuie să ne oprim.