Modul in care iti incepi dimineata poate sa aiba un impact seminficativ asupra procesului tau de slabire. Primul pas gresit si dieta poate sa se transforme intr-un cosmar pentru tot restul zilei.
Iata cum ar fi bine sa-ti incepi dimineata ca sa te asiguri ca ziua ta va fi una buna si nu vei fi tentata sa faci numai alegeri alimentare rele pentru silueta ta.
1. Dimineata, la maximum o ora de la trezire se mananca!Expertii sustin ca este important sa mananci in interval de o ora dupa ce te-ai trezit dimineata. Acest lucru te va impiedica sa iti fie exagerat de foame pana la masa de pranz, lucru pe care cred ca l-ai constatat deja ca este benefic.
Altfel vei fi tentata sa mananci mult mai mult la pranz si, mai rau, sa alegi alimentele mai bogate in calorii si nesanatoase.
Un alt lucru important de retinut pentru micul dejun este acela de a alege alimente bogate in proteine, fie ele vegetale sau animale (dar cu un continut mic de grasimi), noteaza eva.ro.
2. Ai grija la ingredientele din smoothie daca-l preferi la micul dejun! Mierea de albine, siropul de agave sau alti indulcitori nu au ce sa caute in smoothie-ul tau pentru micul dejun.
Potrivit specialistilor, aceasta bautura daca are ingredientele care trebuie poate sa fie la fel de nutritiva precum un mic dejun compus din hrana solida si cu care ai fost obisnuita pana acum.
Mai mult, smoothie-urile hranitoare asigura toti nutrientii de care are nevoie corpul tau la prima ora, fara sa-ti saboteze dieta.
Ca sa obtii un smoothie nutritiv trebuie sa ai la baza avocado, urmat de lapte vegetal sau apa plata, spanac/spirulina, cateva felii de banana pentru a-l indulci natural, un pumn mic de fructe de padure care au un continut caloric mic, seminte de in macinate care au fibre si ajuta la digestie, seminte de chia si seminte de canepa.
3. Cafeaua se bea dupa micul dejunPotrivit specialistilor, cafeaua nu se bea imediat la trezire, deoarece energia ta va creste brusc, insa se va termina de indata ce ajungi la munca si ai nevoie de ea.
Cel mai bun moment ca sa savurezi cafeaua de dimineata este la o ora dupa ce te-ai ridicat din pat si dupa ce ai luat micul dejun. Astfel, corpul tau va beneficia din plin de energia pe care o confera cofeina si efectul dureaza mai mult timp.
Daca faci parte din categoria persoanelor care resimt o senzatie de foame dupa ce consuma cafea este de preferat sa o inlocuiesti cu ceaiul verde, deoarece acesta va ajuta la o digestie mai buna, favorizand si arderea grasimilor.
4. Evita sa alegi produse de patiserie sau covrigiAceste produse se numara printre cele mai proaste alegeri la masa de dimineata. Faina alba genereaza o crestere brusca a glicemiei, urmata de o scadere brusca a nivelului de energie.
Prin urmare, optand pentru covrigi sau orice alte produse de patiserie/panificatie nu vei avea energie si nici nu vei rezista fara gustari nesanatoase pana la masa de pranz. Acest lucru iti va sabota cu siguranta regimul de slabit, deoarece nu vei rezista foarte usor tentatiilor culinare.
5. Evita alimentele cu zahar rafinat la micul dejun.Orice produs care contine zahar rafinat trebuie evitat la masa de dimineata.
Nu furnizezi niciun element nutritiv corpului, doar calorii goale, o tona de zahar rafinat care nu are cum sa-ti dea o stare de bine pe termen lung si nu te va ajuta deloc in procesul de slabire.
Alimentele dulci nu tin de foame si nu au ce sa caute la micul dejun, deoarece pana la masa de pranz vei fi lihnita de foame si vei face cele mai rele alegeri alimentare.
Un mic dejun bogat in proteine te ajuta sa controlezi mai usor foamea, poftele culinare si te scapa mai repede de kilogramele in plus.
Ouale cu legume, iaurtul simplu cu cereale integrale, terciul de ovaz cu nuci, hummus cu o salata de cruditati, branza slaba si tofu sunt cateva dintre optiunile bune pentru prima masa a zilei.