Radio Simplu

Testul de personalitate care îți dezvăluie emisfera cerebrală dominantă și efectul pe care îl are asupra ta

Oamenii de știință au monitorizat activitatea cerebrală și au reușit să identifice legături între activitatea cerebrală dintr-o parte a creierului în comparație cu partea opusă. Cu toate acestea, nu au găsit dovezi că oamenii folosesc emisfera dreaptă sau stângă mai des.

E adevărat însă că anumite activități ale creierului se petrec în emisfere cerebrale diferite. Limbajul este caracteristic emisferei stângi, iar atenția are de-a face cu emisfera dreaptă. Cu toate acestea, oamenii nu tind să aibă o rețea cerebrală mai puternică în partea stângă sau dreaptă.

Emisfera dreaptă a creierului controlează partea mușchii de pe partea stângă a corpului, iar emisfera stângă a creierului deține controlul asupra mușchilor de pe partea dreaptă a corpului nostru.

Uită-te rapid la această poză neobișnuită. Concentrează-te și gândește-te la imaginea pe care ai văzut-o prima dată. A fost a) fața unei femei sau b) fața unui bărbat? Răspunsul tău îți va dezvălui o mulțime de lucruri interesante despre personalitatea ta despre care poți citi în continuare:

 

 

Fața unei femei

Emisfera ta cerebrală dominantă e partea stângă a creierului. Ai o personalitate rațională. Punctele tare forte sunt comunicarea verbală, scrisul și discursul. Sunt pasionați de matematică sau de calcule. Absolut orice informații primesc le clasifică și le analizează în detaliu.

Oamenii care au emisfera cerebrală stângă dominantă sunt cel mai adesea iubitori de animale cum ar fi câinii și preferă muzica clasică. Avocații, judecătorii și bancherii se încadrează de obicei în această categorie.

În general, emisfera stângă se referă la limbi. Procesează tot ceea ce aud și se descurcă excelent cu toate sarcinile în care este nevoie să comunici direct. Are de-a face cu tot ceea ce ține de logica, cum ar fi matematica și știința.

 

Fața unui bărbat

Emisfera ta cerebrală dominantă este partea dreaptă a creierului. Punctul tău forte este tipul de comunicare non-verbală. Tragi întotdeauna concluzii rapid. Alegi să ții cont de informațiile din sursele vizuale prin intermediul semnelor. Nu ai o personalitate logică, ci te bazezi mai mult pe intuiție.

Tipul tău de personalitate se pricepe să deslușească limbajul corporal și se pricep de minune să învețe limbi străine. Acest lucru indică și faptul că ai o personalitate creativă și poate chiar artistică.

Emisfera dreaptă e asociată cu trăsături cognitive, cum ar fi creativitatea, intuiția și emoțiile. Acești oameni sunt adesea caracterizați ca oameni artistici, inovatori și adesea impredictibili.

Meseriile cele mai întâlnite pentru emisfera dreaptă sunt cele de politicieni, actori sau sportivi. Sunt ocupațiile pentru care e nevoie de gândire creativă, perceptivitate și spontaneitate.

 

loading...

Add comment