Radio Simplu

7 idei populare de design interior care s-au dovedit a fi complet inutile – dacă și tu ai locuința amenajată astfel, ar trebui să faci niște schimbări

Uneori, când aflăm despre noile idei de decor pentru acasă, lăsăm entuziasmul nostru să renunțe la practicitate. Deodată, o canapea sau masa la care ai visat se dovedește a fi o corvoadă. Am adunat cele mai frecvente greșeli ale decorului de acasă pe care majoritatea dintre noi le-au făcut involuntar; sperăm că le poți evita pe viitor.

 

1. Toate camerele cu stiluri diferite

Când îți renovezi casa, trebuie să îți amintești mereu că locuința ta este o singură entitate. De aceea, casele ar trebui să aibă un flux frumos, fiecare cameră având lucruri comune între ele. Dacă există prea multe diferențe, nu te vei simți confortabil și asta poate începe să te deranjeze.

 

2. Mobila pentru copii

Mobilierul pentru copii ar putea arăta frumos, dar este ușor să alegi piesele greșite care devin nepotrivite în timp. Copiii se răzgândesc mai mereu, așa că este logic să alegi mai multe piese care să se potrivească mai mult timp. În acest fel, nu vei pierde bani înlocuind lucrurile deoarece acestea devin inadecvate pentru copiii tăi.

 

3. Mesele de sticlă

Mesele de sticlă fac cu adevărat o cameră mai spațioasă și elegantă, dar în zilele acestea nu mai sunt cu adevărat unice. Uneori, aceste mese sunt chiar periculoase dacă ai copii în jur deoarece se văd atât de ușor amprentele pe suprafața lor.

Dacă te străduiești să faci camera ta să pară mai spațioasă, încearcă să cumperi o oglindă sau să adăugi câteva detalii metalice. Doar asigură-te că alegi o masă care este făcută dintr-un alt material în afară de sticlă.

 

4. Imprimeuri și picturi pe pereți, tavan și podele

Unii oameni iubesc podelele cu iluzii optice, plafoanele cu imagini și imaginile de fundal foto. Dar amintește-ți, aceste tipuri de modele au tendința de a face lucrurile să pară mai ieftine și să atragă prea multă atenție. Ar fi mai bine să alegi ceva mai tradițional în timp ce decorezi în moduri mai subtile.

 

5. Urmezi fiecare trend

Dacă ești mereu în ton cu moda și faci tot ceea ce dictează industria decorațiunilor, poți pierde tone de bani și nervii! Moda are tendința de a se schimba rapid și ar fi o rușine să cumperi o tonă de decor nou doar pentru a-l arunca atunci când devine demodat în sezonul următor.

 

6. Luminile cu neon

Cu ceva timp în urmă, paturile plutitoare și plafoanele erau foarte populare. Dar o cameră cu lumini atât de puternice este mult mai probabil să semene cu un club de noapte decât cu o cameră de zi sau un dormitor relaxant. â

Dacă dorești să creezi o atmosferă confortabilă, ia în considerare suspendarea unor ghirlande ușoare și delicate pentru a crea o vibrație moale, relaxantă, care nu iese niciodată din stil.

 

7. Culori minimale

Nu este recomandat să alegi două culori preferate și să decorezi o cameră cu ele. Cel mai bine este să alegi culori neutre și să adăugi câteva detalii sau culori subtile. Prea multă culoare va distrage atenția, dar dacă este în cantități moderate va face ca locuința ta să fie confortabilă și nu se va simți ca într-o pivniță.

loading...

Add comment