Radio Simplu

6 ghicitori pe care le poate dezlega doar o persoană cu un IQ ridicat. Tu ai reuşit?

Oamenii cu un IQ ridicat sunt consideraţi mai inteligenţi decât ceilalţi şi cu o putere de concentrare şi de observare mai dezvoltată. Nu se cunosc încă cauzele exacte pentru care există aceste deosebiri între noi. Cert este că fiecare dintre noi ne putem antrena mintea zilnic cu ajutorul unor trucuri simple. Ghicitorile şi jocurile de logică sunt printre cele mai utilizate moduri prin care ne distrăm şi ne punem mintea la treabă.

Cu toţii trebuie să ne exersăm mintea cât mai des posibil pentru a ne păstra tineri şi a ne feri de boli, dar uităm să facem asta de cele mai multe ori. Un mod genial de a ne păstra mintea ascuţită şi activă e să rezolvăm mici jocuri şi ghicitori. Există o mulţime de ghicitori grozave pe care le puteţi încerca chiar acum. Răspunsul corect îl găseşti la finalul acestui test:

 

1. Câte triunghiuri observi în imaginea de mai jos? La prima vedere, poate părea simplu, dar s-ar putea să pierzi şirul sau să numeri un triunghi de două ori şi să fii nevoit să o iei de la capăt. Oamenii sar de obicei peste triunghiurile cele mai mari şi cele mai mici.

 

 

 

 

2. Pune în aplicare cunoştinţele tale de algebră. E nevoie să te concentrezi suficient de mult pentru a răspunde corect. Răspunsul nu e nici 67, nici 165.

 

 

 

3. Găseşte cele 4 cuvinte din imaginea de mai jos. Le vei zări cu siguranţă până la urmă. Cuvintele respective sunt ascunse chiar în propriul lor interior.

 

 

 

4. Care dintre cele două spirale este formată dintr-o singură sfoară? E posibil să găseşti răspunsul mai repede decât te-ai fi aşteptat, dar o să ţi se învârtă un pic ochii în cap.

 

 

 

5. Mută trei scobitori pentru a crea 3 pătrate. Poţi să muţi doar 3 dintre ele, aşa că nu e cazul să te grăbeşti.

 

 

6. Care dintre cuburile mai jos este împăturit în mod corect? Dacă încerci să împătureşti cubul cu mintea, ce rezultat obţii? Cum arată? O mică sugestie: A nu este răspunsul corect.

 

Răspunsuri:

1. Te dor ochii numai dacă priveşti la imaginea de mai jos, nu-i aşa? Sunt mai multe triunghiuri decât ţi-ai fi imaginat.

 

2. Nu e necesar vreun comentariu.

 

 

3. Nu vă aşteptaţi la asta, nu-i aşa?

 

4. Mi-a făcut ochii să-mi tremure un pic, de ce să vă mint.

 

5. E o ghicitoare pentru care unii oameni e posibil să petreacă prea mult pentru a o dezlega.

 

6. Ţi-am spus că răspunsul A nu e corect şi iată că am avut dreptate. Este C!

loading...

Add comment