Radio Simplu

Edi Iordănescu, primele declarații după victoria de la München. Ce a transmis antrenorul

Selecționerul României, Edi Iordănescu, a avut un discurs echilibrat și plin de recunoștință la finalul partidei câștigate de echipa națională cu scorul de 3-0 împotriva reprezentativei Ucrainei. Meciul, desfășurat la Munchen, a fost o demonstrație de forță a tricolorilor, care au înfruntat cu succes o echipă plină de staruri din campionatele puternice ale Europei. Edi Iordănescu a evidențiat atât performanțele jucătorilor săi, cât și susținerea extraordinară a suporterilor români.

Discursul lui Edi Iordănescu

La finalul meciului, Edi Iordănescu a oferit o declarație în emisiunea Studio EURO 2024, la Pro TV, în care a subliniat importanța victoriei și a lăudat efortul echipei. „E o victorie memorabilă, nu știu dacă aș putea găsi cuvinte pentru a le mulțumi suporterilor de aici și de pretutindeni. Înainte de orice aș vrea să le mulțumesc băieților, îi felicit și îi strâng în brațe. Au bătut recorduri în acest meci”, a spus selecționerul, reflectând bucuria și mândria sa față de echipă.

Edi Iordănescu a evidențiat faptul că echipa a interpretat foarte bine strategia de joc pe care și-au propus-o. „Și ei (n.r.: jucătorii Ucrainei) știau multe lucruri despre noi, noi am interpretat foarte bine în majoritatea timpului ce ne-am propus, mă bucură că e o victorie categorică și mă bucur că n-am primit gol”, a declarat Iordănescu. Selecționerul s-a arătat deosebit de fericit pentru Nicolae Stanciu, care a fost numit omul meciului, dar a subliniat că adevăratul star este grupul.

Referitor la meciurile viitoare și la potențiala titularizare a portarului Niță, Iordănescu a fost rezervat, menționând că analiza va fi făcută ulterior. „Vedem, hai să ne bucurăm azi, o să urmeze și analiza, au fost și lucruri care n-au fost bune, de mâine vedem ce o să facem. Avem trei portari buni care pot apăra în orice moment”, a precizat el. De asemenea, a adăugat că echipa are strategii secrete față de adversari și că este dificil să dezvăluie detalii tactice înainte de jocuri.

Detaliile meciului România – Ucraina

România a demonstrat o performanță solidă și coordonată, învingând Ucraina cu 3-0. Echipa României, formată din Niță, Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu, M. Marin, Fl. Coman, R. Marin, Man, Stanciu și Drăguș, sub conducerea selecționerului Edward Iordănescu, a arătat o coeziune și o eficiență remarcabilă pe teren.

Formația României

Echipa României a avut următoarea componență:

  • Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu
  • M. Marin (AD. Rus 75), Fl. Coman (Mihăilă 62), R. Marin, Man (I. Hagi 62), Stanciu (Racovițan 87)
  • Drăguș (Puşcaș 75)

Formația Ucrainei

Reprezentativa Ucrainei, condusă de selecționerul Serghei Rebrov, a avut următoarea componență:

  • Lunin – Konoplya (Tymchyk 72), Zabarniy, Matvyenko, Zinchenko
  • Shaparenko (Yaremchuk 62), Stepanenko (Brazhko 62)
  • Tsygankov (Yarmolenko 62), Sudakov (Malinovskyi 83), Mudryk
  • Dovbyk

Arbitrajul

Partida a fost arbitrată de o echipă din Suedia, formată din Glenn Nyberg, Mahbod Beigi și Andreas Soderqvist, cu Espen Eskas din Norvegia în calitate de arbitru de rezervă. În timpul meciului, s-au acordat două cartonașe galbene: unul pentru R. Marin din România în minutul 79 și unul pentru Konoplya din Ucraina în minutul 67.

Reacții și perspective

Victoria României împotriva Ucrainei a adus o bucurie imensă suporterilor și a demonstrat potențialul echipei naționale. Fanii români prezenți la Munchen și cei care au urmărit meciul de pretutindeni au fost în extaz, celebrând un succes memorabil.

Suporterii români și-au arătat susținerea necondiționată pe tot parcursul meciului, creând o atmosferă electrizantă. Victoria a fost întâmpinată cu urale, cântări și îmbrățișări, atât pe stadion, cât și în întreaga țară. Această demonstrație de unitate și pasiune reflectă importanța fotbalului pentru români și speranțele lor pentru performanțe viitoare.

Succesul împotriva Ucrainei este un semnal pozitiv pentru viitoarele meciuri ale României la Campionatul European. Edi Iordănescu și echipa sa vor continua să lucreze la strategii și îmbunătățiri pentru a menține acest nivel de performanță. Cu o echipă talentată și determinată, România are toate șansele să continue să impresioneze și să aducă noi succese pentru suporterii săi fideli.