Radio Simplu

De ce ating polițiștii unul dintre farurile mașinii atunci când te opresc în trafic? Motivul te va surprinde!

Tuturor ni s-a întâmplat, măcar o dată, să fim trași pe dreapta de către poliție. Bineînțeles că nimănui nu îi face plăcere să fie oprit de poliție, mai ales dacă acest lucru se lasă cu o amendă.

Pentru a face lucrurile și mai incomode, ei, polițiștii, au anumite acțiuni de rutină, care ne pot călca pe nervi.

Una dintre aceste acțiuni este atingerea unui far din spatele mașinii. Motivul pentru care fac acest lucru nu este cunoscut de prea mulți șoferi. Dacă ești unul dintre ei, citește în continuare pentru a afla ce urmăresc polițiștii atunci când fac acest lucru.

Ritualul de atingere a farului are legătură cu trecutul poliției rutiere. Înainte de inventarea camerelor de supraveghere, polițiștii erau destul de șireți cu această tactică. Nu trebuie să te îngrijorezi, nu este vorba despre ilegalități, ci, mai degrabă, cu prevenirea unor infracțiuni.

Știm cu toții că nu este un lucru neobișnuit ca șoferii să ascundă armele sau drogurile imediat ce aceștia au fost opriți de către poliție.

Atingând lămpile din spate, agenții aveau avantajul de a surprinde infractorii înainte ca aceștia să apuce să ascundă obiectele ilegale.

Un alt motiv, chiar mai interesant, este acela că prin această tactică organele de poliție își lăsau amprentele pe mașina respectivă.

Dacă stai puțin să analizezi situația, acest ritual este chiar ingenios pentru că în cazul în care șoferul ar ataca polițistul, amprentele celui din urmă ar rămâne pe mașină.

În orice caz, în zilele noastre, cele mai multe mașini de poliție sunt echipate cu camere de luat vederi, așa că această tactică nu mai este necesară. Mai mult decât atât, departamentele de poliție sfătuiesc polițiștii să nu mai practice acest truc.

Asta pentru că zgomotul pe care îl fac atunci când ating farul îi face pe infractori să identifice locația exactă a polițistului, lucru care i-ar ajuta să țintească mai bine, în cazul unui atac armat.

Probabil că foarte mult persoane încă mai cred că agenții de poliție fac acest lucru pentru a verifica dacă farurile funcționează corespunzător, dar se pare că am subestimat capacitățile polițiștilor o perioadă lungă de timp.

Pune o bucată de săpun sub cearșaf noaptea înainte de culcare! Motivul? Habar nu aveai de asta!

Importanța somnului nu poate fi suficient de mult exprimată. Cantitatea și calitatea somnului au un impact foarte mare asupra sănătății noastre, de aceea este incredibil de frustrant când nu poți dormi așa cum trebuie. Te ridici și te întorci pe toate părțile, îți reașezi perna, dai pătura la o parte, te bagi cu capul sub ea, și nebunia continuă… Dacă ai noroc, adormi în 30 de minute.

Dar dacă oricare dintre aceste situații ți se pare cunoscută, ar putea fi ceva ce se numește „sindromul piciorului neliniștit”.

Foarte multe persoane suferă de acest sindrom fără ca măcar să aibă habar. Din păcate, nu există nici un tratament medical pentru asta. Cei care experimentează sindromul piciorului neliniștit simt o nevoie copleșitoare de a-și mișca picioarele. De asemenea, de multe ori se trezesc în toiul nopții cu crampe la picioare. Trebuie remarcat faptul că acest sindrom poate afecta și alte părți ale corpului, inclusiv capul, brațele sau trunchiul.

Sindromul piciorului neliniștit poate provoca un adevărat dezastru asupra abilității tale de a obține un somn de calitate, deci ce-ți rămâne de făcut?

Nu există nici un tratament medical recunoscut oficial, dar există un tratament natural, pe care mulți oameni l-au folosit și jură că funcționează! Spre surprinderea ta, singurul lucru de care ai nevoie este o bucată de săpun!

În mod ideal, ar trebui să fie fără miros, dar trebuie să te asiguri că săpunul este proaspăt (dacă este vechi sau uscat, rade un strat de la suprafață pentru a-l aduce într-o stare mai proaspătă). Se crede că, pe cât de proaspăt se usucă săpunul, acesta eliberează ioni care ajută la atenuarea disconfortului provocat de sindromul piciorului neliniștit.

Deși nu există studii științifice care să susțină această metodă, există numeroase mărturii de la oameni care pretind că au reușit să doarmă confortabil după ce au început să aplice metoda săpunului. Așadar, dacă suferi de acest sindrom, de ce să nu încerci?!

Este extrem de ușor de procedat, și nici nu te costă foarte mult! Singurul lucru pe care îl plătești este bucata de săpun, pe care oricum este indicat să o ai în casă. La urma urmei, e un preț foarte mic de plătit pentru o calitate a somnului mult mai bună!

Redactia Radiosimplu

Add comment